Tahincioğlu Gayrimenkul, Emlak Konut GYO tarafından ilk turu 26 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen ve 7 Haziran 2016 tarihinde (bugün) ikinci tur ihaleye çıkılan Emlak Konut İstanbul Maltepe Küçükyalı ihalesini kazandı. Tahincioğlu, arsa satışı karşılığı toplam gelir olarak 3 milyar 626 milyon TL ve bu rakamın yüzde 42'sine tekabül eden 1 milyar 527 milyon TL’yi arsa payı olarak vermeyi taahhüt etti.

Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Küçükyalı İnşaat ve Kozken İnşaat konsorsiyumunun kazandığı Emlak Konut Maltepe Küçükyalı ihalesine yönelik Tahincioğlu’ndan yapılan açıklamada;  “İhale kapsamında bulunan arsalardan 3'ü ticaret-konut alanı, diğerleri ise ilkokul, ibadethane, meydan ve park olarak yapılandırılacak. 7 arsanın toplam arsa alanı 114 bin 239 metrekare. Tahincioğlu olarak bu bölgede projemizi Maltepe Küçükyalı’ya yakışır bir şekilde hayata geçireceğiz.”

 

Tahincioğlu Gayrimenkul Hakkında:

Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Holding’in gayrimenkul geliştirme ve yatırım alanında faaliyet gösteren grup şirketidir. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Özcan Tahincioğlu’nun yürüttüğü Tahincioğlu Gayrimenkul, Türkiye’deki gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden biri olup nitelikli perakende, ofis, konut ve alışveriş merkezi projelerinin yanında birinci sınıf otellerin inşa ve geliştirme çalışmalarında da bulunmaktadır. Geliştirmekte olduğu projelere ilave olarak, şirketin aktif bir şekilde yönetimini üstlendiği, gelir getiren gayrimenkul varlıklarından oluşan geniş bir portföyü de mevcuttur. Tahincioğlu’nun şu ana kadar tamamlamış olduğu projelerin inşaat alanı 2 milyon metrekarenin üzerindedir. Tahincioğlu’nun inşaat firması olan Nida İnşaat, her projede genel yüklenici görevini üstlenmektedir. Firmanın sembolü haline gelen projeleri arasında Palladium Tower, Palladium Ataşehir Alışveriş Merkezi ve Rezidans, Palladium Antakya Alışveriş Merkezi, Nidakule Kozyatağı, Nidakule Göztepe, Swissotel Büyük Efes ve Kongre Merkezi yer almaktadır. Tahincioğlu, LEED Gold sertifika adayı olan ofis projeleri Nidakule Ataşehir Kuzey, Nidakule Ataşehir Batı ve Nidakule Levent’in yanı sıra konut projeleri ayrıca Ataşehir’deki Nidakule İstanbul Finans Merkezi, Nidapark Başakşehir ve Nidapark Seyrantepe inşaatlarını devam ettirmektedir. Haziran 2015’de Nidapark Beşiktaş’ı Nisan 2016’da Nidakule Ataşehir Güney’i tamamlayarak teslim eden Tahincioğlu, “Evim Değerleniyor” kapsamında çeşitli kentsel dönüşüm projeleri de yürütmektedir. Tahincioğlu Gayrimenkul’ün ayrıca Yenisahra, Beykoz, Zeytinburnu, Çengelköy, Bomonti, Kozyatağı, Kayaşehir ve İstinye’de planlama aşamasında projeleri bulunuyor.