Mahkemede, iddia makamı adına söz alan kıdemli savcı Erdinç Akyener, meseleyle ilgili ilk tahkikat duruşmasının , sadece 34 haftalık bebeği kapsadığını anımsatarak, meselenin ağır ceza mahkemesine havale edilmesinden sonra, polisin ,davayla ilişkin, diğer 5 fetüsle ilgili tahkikatını da tamamladığını belirtti..

Savcılık olarak , adil bir yargılama , zamandan tasarruf ve usullere uygunluk açısından davanın tek bir dosyada ele alınması gerektiğini vurgulayan Akyener, bu amaçla dava dosyasında tadilat yapma talebinde bulundu.

Akyener,34 haftalık bebek için Sanıklar, Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Özkent Tunçbilek ve Rasiha Serdaroğlu,Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek , çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmak, çocuğun doğumunu gizleme suçlarından, diğer ön sanıklar Ayşegül İşbilen, Taner Okburan , Fahri Karagözlü’ne ise bu suçlara ek olarak adam öldürme suçunda dava dosyalandığını anımsattı.

Dava kapsamında geriye kalan 5 fetüsün her biri için, Ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek , çocuk düşürmeye teşebbüs, hamileliği yasadışı olarak sonlandırmayı kapsayan 3’er davayla, toplam 15 ayrı dava daha ekleneceğini kaydeden Akyener,toplam dava sayısının 20’ye çıkacağını belirtti.

Sanık avukatları adına söz alan Avukat Serhan Çınar , iddia makamının dava dosyasında tadilat talebinden yeni haberdar olduklarını ve bu talebe itirazda bulunacaklarını belirtti.

Serhan Çınar, sanık avukatları Mustafa Şener, Emre Kadri Güneş Menteş , Tahir Seroydaş ve Ömer Başay ile biraraya gelerek, müşterek bir itiraz hazırlayabilmeleri için mahkemeden 1 günlük süre talep etti.

Yasadışı kürtaj meselesinde Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetine de başkanlık eden Girne Kaza mahkemesi Başkanı Fatma Şenol da, sanık avukatlarının savcılığın tadilat talebine itiraz hazırlamalarına olanak sağlamak amacıyla, davanın yarın 11.30’a ertelenmesi ve sanıkların hükümsüz tutukluluk hallerinin devamına emir verdi.