Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da Narkotik Şube ekiplerinin geçtiğimiz Salı günü düzenlediği operasyon sonucunda tasarruflarında 20 gram uyuşturucu madde bulunan Nijerya uyruklu zanlılar Miracle Victor Obieze ile Chimezse Collins Nnbıife, dün ek tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Banu Soyer’in huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, aldıkları bir ihbar sonucu zanlıların üzerinde ve ikametgahlarında yapılan aramalarda 20 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini anımsattı.

Uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarına, uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin içerisinde bulunduğu kağıt parçalarının ise parmak izi incelemesine gönderildiğini belirten Kavaz, sonuçların henüz belirlenmediğini ifade etti. Kavaz soruşturmanın selameti açısından mahkemeden ek tutukluluk süresi talep etti.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın henüz tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak, zanlıların 4’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.