Devrim Demir

Girne’de işlemiş olduğu uyuşturucu suçundan hüküm giyen Süleyman Bulut dün tahliye oldu. Mayıs ayında kalmakta olduğu koğuşta yapılan aramada 3 mahkûmla birlikte uyuşturucu ile yakalanan Süleyman Bulut, dün teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, Süleyman Bulut’un ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 2 kişinin imzalayacağı 40’ar Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiren Süleyman Bulut, ileride yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Soruşturma tamamlandı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadede zanlı Süleyman Bulut’un 7 Mayıs tarihinde benzer suçlardan hüküm alan 3 mahkûmla birlikte kaldığı koğuşta uyuşturucu madde tespit edildiğini anlattı. Polis memuru Cemal Ramiz, konuyla bağlantılı mahkûm Kudret Çelebi, Süleyman Bulut, Mustafa Mertsoylu ve Erdal Önder isimli kişilerin Mayıs ayında soruşturulduğunu söyledi.

Cemal Ramiz,  uyuşturucu suçu, insan kaçakçılığı ve askeri yasak bölge suçlarından mahkûmiyet alan Bulut’un dün tahliye olduğunu ve Mayıs ayında işlenen suçla ilgili yeniden tutuklanarak hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını aktardı.

Zanlının KKTC’de ailesi ile birlikte yerleşik olduğunu belirten polis memuru, Bulut’un ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.