Lefkoşa Haspolat bölgesinde çalışmakta olduğu Tradex LDT isimli işyeri adına tahsil ettiği 400 TL’nin 300 TL’sini çaldığı gerekçesiyle tutuklanan Abdülkadir Saban dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Kamalı Haber

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Değirmenlik Polis Karakolunda görevli polis memuru Uğur Dilek olayla ilgili bulguları aktardı. Dilek huzurda bulunan zanlı Abdülkadir Saban’ın pazarlamacı olarak çalıştığı Tradex LTD isimli işyerinin müşterisinden tahsil ettiği 400 TL parayı fatura ve makbuzda sahtelik yaparak 100 TL olarak gösterdiğini ve geriye kalan 300 TL’yi zimmetine geçirdiğini söyledi. Polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ve başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

KKTC vatandaşı 25 bin TL’lik senet imzalayacak

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ışığında zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-i vücut etmesi ve KKTC vatandaşı bir kefilin 25 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.