42 yıldır basın sektöründe Kıbrıs Türk halkına hizmet veren KKTC’nin resmi haber ajansı TAK, 42. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında personele yönelik yemek düzenledi.

Gönyeli’deki bir restoranda dün akşam yer alan kuruluş yemeğine, TAK’ın bağlı bulunduğu Dışişleri Bakanı Emine Çolak, TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, yönetim kurulu üyeleri, TAK’ın eski müdürleri, emekli personeli ve yönetim kurulunda daha önce görev yapan bazı üyeler katıldı. Yemekte, bazı TAK yöneticileri ile personeli de hazır bulundu.

Yemekte, TAK Yönetim Kurulu’nda 16 yıl görev yapan ve bu görevinden ayrılan Levent Özadam’a plaket verildi.

Plaketi Dışişleri Bakanı Emine Çolak verdi, Özadam’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Çolak, burada yaptığı konuşmasında, TAK’ın 42. yılını kutlayarak, güzel bir gelenek haline getirilen kuruluş yemeğine katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çolak, bakanlık görevine atandığı 6 ay önce “TAK’ı nur topu gibi kucağında bulduğunu” belirterek, “Çok mutluyum, sıkıntılarımız var, sürekli diyaloğumuz var, elimizden geldiği kadar bir işbirliği içerisinde çalışacağımızdan eminiz” diye konuştu.

Bu arada TAK’ın 42 yılını anlatan bir belgesel de hazırlandı. Belgesel 21 Aralık Pazartesi, saat 21.00’de BRT HD’de gösterime girecek.

TAK Müdürü Saygılı, BRT’nin katkılarıyla hazırlanan belgesele katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Yemekte, belgesele katkıda bulunan Bülent Fevzioğlu, Hakan Çakmak ve Cemal Yıldırım’a teşekkür plaketi verildi.   

Öte yandan TAK’ın 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle pazartesi saat 11.00’de Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’na; saat 11.30’da Kıbrıs Türk halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün ve 12.00’de de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın anıt mezarlarına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak. Yıldönümü çerçevesinde, saat 13.00’te ise ajansta 42. yıldönümü pastası kesilecek.