Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hükümet temsilcileri, kurum, kuruluş, dernek ve birlikler kutlama mesajı yayımlayarak, ajans yönetici ve çalışanlarına başarılarının devamı dileğinde bulundu.

UBP BAŞKANI ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türk Ajansı - Kıbrıs’ın (TAK), 42.kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 21 Aralık 1973’ten beri Kıbrıs Türk halkının mücadelesinin sesi olan ajansın, Kıbrıs Türk halkının her kesiminin sesinin duyulması ve ülkede çok sesliliğin sağlanmasında büyük görevler üstlenerek, ülke medyasının temel haber kaynağı olarak hizmet verdiğini ifade etti.

Özgürgün, Ulusal Birlik Partisi olarak, TAK’ın imkansızlıklara, olumsuz çalışma koşullarına karşın 42 yıldır Kıbrıs Türk ve uluslararası kamuoyuna verdiği hizmetleri ve sıkıntılar yaşayan medyaya sundukları haber desteklerini takdirle karşıladıklarını kaydetti.

TAK çalışanlarını kutlayan Özgürgün, var olan altyapı sorunlarından kurtulmuş teknik imkanları ve çalışma koşulları iyileştirilmiş bir ortamda başarılarının devamını diledi.

GÖNYELİ BELEDİYESİ

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli de, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, ajansın yeni yayın yılını kutlayarak, kurumun bugünlere gelmesinde ve başarılı bir yayın politikası sürdürmesinde emeği geçenleri tebrik etti, başarılar diledi.

MÜCAHİT KOMUTANLARI DERNEĞİ

Mücahit Komutanları Derneği Genel Başkanı Gözkamaş Ergüneş, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, Kıbrıs Türk halkının haklı davasını dünyaya duyurmak için 21 Aralık 1973’de ilk bültenini yayınlayarak faaliyete geçen Türk Ajansı Kıbrıs’ın 42. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, ilk günkü azim ve şevkle devam eden çalışmalarında başarılar diledi.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ve Müdür Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya ayrı ayrı mesaj gönderdi.

Sucuoğlu mesajlarında, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 21 Aralık 1973’ten beri kuruluş ilke ve amaçları doğrultusunda tarafsız habercilik anlayışından ödün vermeden yürüttüğü hizmetlerin 42’nci yıldönümü dolayısıyla Yönetim Kurulu üyeleri, müdür ve tüm ajans çalışanlarını kutlayarak, esenlikler diledi.

MANAVOĞLU

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu da TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, “Kurumunuzun 42. kuruluş yılını şahsım ve polis örgütü personeli adına içtenlikle kutlar, haber alma özgürlüğüne ve toplumu bilinçlendirme çabalarına verdiğiniz katkılardan dolayı size ve çalışanlarınıza başarılar ve esenlikler dilerim” ifadelerini kullandı.

SADIKOĞLU

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu mesajında, ajansın Kıbrıs Türk medyasının vazgeçilmez bir kurumu olduğunu, 42. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve gururunu paylaştıklarını kaydetti.

Yaşamış olduğu tüm sorunlara rağmen görev ve sorumluluk bilinci ile bu sorunları bertaraf etmeyi başaran Türk Ajansı Kıbrıs’ın başarısının inkâr edilemez olduğunu belirten Sadıkoğlu,  “KKTC’yi daha da ileriye götürmek ve kamuoyunu sağlıklı bir şekilde bilgilendirmek adına gece-gündüz, bayram-seyran demeden çalışmak siz basın emekçilerinin ne kadar kutsal bir görevi icra ettiğinizin bir göstergesidir” dedi.

Sadıkoğlu, başarılı bir ekibin ancak başarılı yöneticilerle olabileceğini belirttiği mesajında, “Türk Ajansı Kıbrıs’ın 42. yaşını kutlar, TAK ailesine saygı ve selamlarımı sunar, daha nice güzel haberlere imza atmanızı dilerim” ifadelerine yer verdi.

SABIRLI

Detay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oshan Sabırlı da TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, ajansın 42’nci yılında daha güçlü kurumsal ve yapısal bir sürece girebilmesi, hem orada çalışan meslektaşlarının hem de tüm emekçilerin daha iyi koşullarda, daha modern altyapılar ile çalışmalar yapmasının en büyük özlemleri olduğunu kaydetti.

Sabırlı, ajansın daha güzel yarınlara ulaşılmasında abonelerine ve halka çok daha güzel günlerin, başarı öykülerinin, çatışmadan uzak, umut ve barış dolu yarınların haberlerini bolca sunacağı zamanları arzuladıklarını ifade etti.

BARIŞ

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış da mesajında, ajansın kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutlayarak, bugüne gelmesinde katkısı olan herkesi özverili çalışmalarından dolayı tebrik etti, başarıların devamını diledi.

Barış, ajansın Kıbrıs Türk halkının sesini tüm dünyaya duyurma misyonunu başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.

DİLEK: “TAK’A NİCE 42 YILLAR DİLERİZ”

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK), 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ajansa “nice 42 yıllar” dileğinde bulundu.

Dilek, yetkili sendika oldukları TAK’ta personelin bir kısmının terfi almasına karşın yeni yasadan kaynaklanan eksiklik nedeniyle üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala haklarını alamadıklarını da hatırlattı. Sami Dilek, konuyla ilgili Başbakan ve Dışişleri Bakanı ile ivedi olarak görüşeceklerini ve sorunun çözümlenmemesi halinde Ajansta grev ve eylem dahil her türlü yasal haklarını kullanacaklarını vurguladı.

Dilek, “Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın büyük ilgisi, onun ve Personel Dairesi, Sayıştay Başkanlığı ve Başsavcılık’ın desteğiyle ve büyük titizlik içinde hazırlanan TAK Değişiklik Yasa Taslağı’nın”, Bakanlar Kurulu tarafından kabul görmediğini savundu.

Dilek mesajında şunları kaydetti:

“Temmuz 2011 tarihinde yasalaşıp yürürlüğe giren TÜRK – AJANSI (TAK) Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasası başlangıç olarak TAK çalışanlarını bir yasal güvenceye almıştır. Ancak ne yazık ki yasanın oluşturulması ve yazılış tekniği bakımından müstakil, bağımsız bir yasa olarak değil de, 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasasının ilgili maddelerine gönderme yapılarak oluşturulmuştur.

Gözden kaçarak mı, yoksa kasıtlı mı, terfi maddeleri ve terfi yapılırken intibak maddelerine gönderme yapılmamış, TAK Yasasında terfi ve intibak maddeleri konulmamış eksik bırakılmıştır.

Bu eksiklik de terfi işletme mekanizmasını işletmemiş veya Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu terfiler muallâkta kalmış, terfi alanlara, terfi aldıkları kadroların maaş ve ücretleri verilmemiştir. Yasanın geçtiği yıldan bugüne kadar, bu sorunun giderilmesi için geçmiş hükümetler zamanında da mücadele verilmiş ancak bir sonuca ulaşılamamıştır.

‘DIŞİŞLERİ BAKANI İLGİ GÖSTERDİ AMA BAKANLAR KURULU GEÇİRMEDİ’

Hükümet değişikliği akabinde, Dışişleri Bakanı Sayın Emine Çolak ve bürokratları ile yapmış olduğumuz seri toplantılarda, konuya büyük ilgi göstermişler, düşüncelerimizi desteklemişler ve devletin kurumları olan Personel Dairesi, Sayıştay Başkanlığı ve Başsavcılık desteği ile hazırlamış olduğumuz değişiklik yasa taslağını Bakanlar Kuruluna sunmuşlardır. Sayın Dışişleri Bakanı, bürokratları ve devletin yetkili kurumlarının verdiği desteğe teşekkür ederiz.

Ne yazık ki Bakanlar Kurulu, çok titizlikle hazırlanan TAK Değişiklik Yasa Taslağı’nı kabul etmemiştir.

Kamu – İş diyalog ve müzakereden yana ağırlığı olan bir sendikadır. Ancak uzun süreden beri askıda olan ve diğer kamu görevlilerine uygulanan bu maddelerin TAK personeline uygulanmaması ve mağduriyetlerinin devamının idarecilerle sadece seyredilmesi, sendikamızı ve TAK personelini huzursuz etmiş ve bazı tedbirlerini alınmasına yön vermiştir.

‘GREV DAHİL HER TÜRLÜ EYLEM...’

Çok acil olarak, Sayın Dışişleri Bakanı ve Sayın Başbakanı gördükten sonra, sorun çözümlenmez aşamasında devam edecekse, sendika, çalışanla birlikte, grev dahil her türlü yasal eylemlere başvuracağını kamuoyu ve devlet yöneticilerine açıklar, TAK kuruluşumuzun 42’nci yıl dönümünü en içten dileklerimizle kutlar nice 42 yıllar dileriz.”

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY

Din İşleri Başkanı Doç. Dr. Talip Atalay, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK), ilkeli habercilik anlayışıyla ülkede olduğu kadar, dünya basın tarihinde de onurlu yerini aldığını belirtti.

Atalay, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda, “Kurulduğu 21 Aralık 1973’ten bu yana, milletimizin kat ettiği zorlu yolculuğuna şahitlik ve eşlik etmiş, sesimizi dünyaya duyurarak, varlığımızı devam ettirmemizde en büyük destekçimiz olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ilkeli, doğru ve hızlı habercilik anlayışıyla yoluna devam edeceğine olan inancım belirtir, Türk Ajansı Kıbrıs’ın 42’nci kuruluş yıldönümünü kutlar, sizin ve kurum çalışanlarınızın hizmetlerinde başarılarının devamını  dilerim” ifadelerini kullandı.

DİN GÖREVLİLERİ SENDİKASI

Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Başkanı Süleyman Çakır, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK), kurulduğu günden beri milletimizin var olma mücadelesinin her aşamasını haberleştirerek, tarihi vesika haline getiren önemli bir kuruluş olduğunu belirtti.

Çakır, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya gönderdiği mesajda; kurulduğu günden bugüne kadar doğru hızlı ve ilkeli haber anlayışını en iyi şekilde uygulayan TAK Ajansı’nın kuruluşunun 42. yıl dönümünü en içten dilekleriyle kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

OSAM: “TAK 42 YILDIR DOĞRU VE TARAFSIZ GAZETECİLİK İLKELERİ İLE HALKIMIZI ÖNEMLİ HABERLERLE BULUŞTURUYOR”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, “TAK 42 yıldır doğru ve tarafsız gazetecilik ilkeleri ile halkımızı önemli haberlerle buluşturuyor” dedi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam,  TAK’ın kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Osam mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurulmuş olduğu 21 aralık 1973 tarihinden bugüne KKTC medyasının en önemli kurumlarından biri haline gelen TAK’ın Kıbrıs Türk Halkı’nın haber alma özgürlüğü için büyük bir çaba ve başarı ile çalıştığını yakından takip etmekteyiz.

Kuruluşunun 42. Yılında doğru ve tarafsız gazetecilik ilkeleri ile halkımızı önemli haberlerle buluşturan TAK’ın başarılarının devamını diler, TAK Müdürü Neriman Saygılı ve şahsında tüm Ajans çalışanlarını kutlar ve en iyi dileklerimi sunarım.”

TARIM BAKANI ŞAHALİ’DEN TAK’A KUTLAMA MESAJI…

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali Türk Ajansı Kıbrıs’ın 42. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

Şahali TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya yolladığı kutlama mesajında, basın-yayın olanaklarının çok kısıtlı olduğu günlerde, 21 Aralık 1973’te önemli bir misyon üstlenerek Kıbrıs Türk basınına hizmet vermeye başlayan Türk Ajansı Kıbrıs’ın, bugün hâlâ basının en başta gelen enformasyon kaynağı olarak hizmetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

Şahali mesajında, “Üstlenmiş olduğu bu önemli sorumluluğun bilinciyle, doğruluk ve tarafsızlık ilkeleri doğrultusunda yayınlarını sürdüren Türk Ajansı Kıbrıs’ın hizmetlerinin aynı başarıyla sürmesini dilerim. Kuruluşunuzun 42. Yılında, şahsınızda tüm TAK çalışanlarını kutlar, esenlikler dilerim.” ifadelerine yer verdi. 

KARAOKÇU: “UZUN YILLAR HİZMET VERDİĞİM VE HALEN MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYDUĞUM TAK’IN YILDÖNÜMÜNÜ YÜREKTEN KUTLARIM”

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) kuruluş yıldönümü nedeniyle TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya kutlama mesajı gönderdi.

Mesajında,  “Uzun yıllar hizmet verdiğim ve halen mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk Ajansı Kıbrıs’ın 42. Kuruluş Yıldönümünü yürekten kutlarım” ifadesini kullanan Karaokçu, “Sizin önderliğinizde, büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma da sonsuz sevgilerimi sunarım” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANI ERTUĞRULOĞLU KUTLAMA MESAJI GÖNDERDİ

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu TAK’ın 42. kuruluş yıldönümü nedeniyle TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya kutlama mesajı yolladı.

Ertuğruloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde, halkın bilgilendirilmesine destek veren, yokluk içinde, büyük özverilerle habercilik hizmeti sunan TAK’ın bugün Kıbrıs Türk basınının en önemli haber kaynağı konumunda olması fiziki ve teknik yetersizlik içindeki kurum açısından övünç kaynağıdır.

Kıbrıs Türk basını yanında Anavatan Türkiye ve uluslar arası basına da hizmet veren TAK’ın 42’nci yılında sorunlarını çözmüş, verdiği hizmetleri çeşitlendirerek daha çağdaş bir haber ajansı haline gelmesini diliyorum.

TAK’ın bugünlere ulaşmasında emeği geçen tüm fedakar çalışanlarını kutluyor, hayatta olmayanları rahmetle anıyorum.

TAK’ın 42’nci kuruluş yıldönümünü kutlar, şahsınızda, tüm çalışanlarınızı yürekten tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

TAK’ın kuruluş yıldönümü nedeniyle Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Necdet Osam, Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç Dr. Asım Vehbi ve Merit Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar ile Merit Genel Müdürü Mine Gürses de tebrik mesajı gönderdi.

ATUN TAK’IN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, TAK’a yolladığı mesajda, demokrasinin vazgeçilmez öğesi olan basın tarihinde, TAK’ın kurulduğu günden bugüne Kıbrıs Türk halkına hizmet eden, halkın sesini dünyaya duyuran, sorumlu habercilik anlayışıyla, halkı her konuda aydınlatan en önemli kurumlar arasında bulunduğunu belirtti.

Geçmişten bugüne özveriyle TAK’ta hizmet verenleri kutlayan Atun, başarılı çalışmalarının devamını dileyerek kurumun güçlenerek faaliyetlerini sürdürmesini temenni etti.

TAK’IN 42. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMA MESAJLARI

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK)’ın 42. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajları yayımlanıyor.

Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı yayımladığı mesajda, TAK’ı 42’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlayarak, TAK’da görev yapan tüm gazeteci, medya emekçisi ve yönetim kurulu üyelerini saygıyla selamladı.

LİMASOL TÜRK KOOPERATİFİ BANKASI

Limasol Türk Kooperatifi Bankası ise mesajında, Kıbrıs tarihinin en sancılı dönemlerinde, topluma ışık tutma misyonuyla yayın hayatına başlayan ve bugün KKTC’de etik habercilik anlayışıyla çalışmaya devam eden TAK’ın 42’inci yılını kutlayarak çalışanları tebrik etti.