UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, TAK’ın 41’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kendisini ziyaret eden  TAK Müdürü Neriman Saygılı ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

TAK Ajansının çok önemli bir görev yaptığının farkında olduklarını söyleyen Özgürgün, “2011 yılında yasayı hazırlamaya başladığımızda yönetim kuruluna Anamuhalefet partisinden bir temsilcisi atama düşüncesi TAK’ın devlet kuruluşu gerçeğinin yasal olarak da zemin bulmasından kaynaklanıyordu” ifadelerini kullandı.

“YENİ HÜKÜMET TAK’I DAHA DA GELİŞTİREREK GÜÇLENDİRMELİ”

Anamuhalefet olarak, iktidardayken,  yıllarca yapılmayan TAK yasasını yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Özgürgün, TAK’ın daha da gelişmesi ve güçlendirilmesinin de yeni hükümetin görevi olduğunu kaydetti.

“TAK FİZİKİ YÖNDEN DE GÜÇLENDİRİLMELİ...”

Büyük bir eksiklik olan yasanın tamamlanmasının ardından artık TAK’ın fiziki yönden de güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Özgürgün, binanın yapılarak çalışanların rahat ettirilmesi gerektiğini, mesai düzeninin de eksiksiz yapılması gerektiğini  kaydetti.

“TAK’TA TASARRUF OLMAZ...”

Maliye Bakanlığı’na çağrıda bulunan Özgürgün, “TAK’da tasarruf olmaz. TAK’a gereken ödeneklerin aktarılması şarttır. TAK ülkenin resmi haber ajansıdır. Ülkenin resmi sesidir. Bu resmi sesin 24 saat bir dakika durmaması lazım. Bunun için de gereken tedbiri almak hükümetlerin görevidir” ifadelerini kullandı.

“ANAMUHALEFET OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

TAK’a çok değer verdiklerini dile getiren Özgürgün, “gelinen noktada sıkıntıların olduğunu biliyorum ama 41 kere maşallah demek lazım. TAK nice 41 yıllara bugünden çok daha güçlü olarak ulaşacaktır. Çalışanları şahsınızda kutluyorum, sevgi ve selamlarımı gönderiyorum. Hem de hiç moral bozmadan mutlaka gelecekte sorunların aşılacağını ümit ediyorum. Anamuhalefet olarak üzerimize düşeni de yapacağız” dedi.

SAYGILI

Türk Ajansı Kıbrıs Müdürü Neriman Saygılı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e kabulünden dolayı teşekkür ederek, “TAK Ajansı biliyorum sizler için de çok özel bir durumdadır” dedi.

TAK Ajansı’nın 41’inci kuruluş yıldönümü kutlamasına UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü de davet eden Saygılı, “her tür soruna rağmen her türlü probleme rağmen çalışanlar TAK’ı bugüne taşıdı. Ben de onlara teşekkür etmek istiyorum. TAK elbette ki Kıbrıs Türkü için güzel bir ses, iyi bir ses, güçlü bir sestir” ifadelerini kullandı.