Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugünkü toplantısının sonunda Türk Ajansı – Kıbrıs (TAK) (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı kabul etti.

Tasarının görüşülmesinden önce İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Gülle yasaya ilişkin raporu okudu.

Gülle’nin ardından söz alan DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, TAK Yasası’ndaki değişikliğin, kurumda çalışan bazı personelin sehven yapılan bir hatadan dolayı mağdur olmasından dolayı yapıldığını belirtti.

Bu mağduriyet giderilirken bir takım değişiklikler daha yapıldığını dile getiren Menteş, “Bazı yasalar iyice pişirilmeden komitelere gönderiliyor. Burada da görülüyor ki zamanında gözden kaçan küçük bir hata zamanla büyük sorunlara neden oluyor” dedi.

UBP Milletvekili Ersin Tatar da TAK’ın personel sıkıntısı nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını söyledi. Her yerde olması beklenen TAK’ın şimdiki durumunda her yerde olmasının mümkün olmadığını belirten Tatar, TAK’ın gazetelere hizmet verir noktada olduğunu dile getirdi.

Tatar, medyaya genel çerçevede bakarak, özel medya kuruluşlarının yaşadığı haksız rekabetin önlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Tatar “Bazı rahatsızlıklarım var. TAK içerisinde farklı grupların etkili bir yönetim anlayışı oluşmasına engel olduğunu duyuyorum. Bu beni üzüyor. Buna izin verilmemelidir” dedi.

Ardından tasarının madde madde görüşülmesine geçildi.Madde madde görüşülürken Menteş Gündüz bir değişiklik önerisi sundu. Meclis’te grubu bulunan diğer partilerin de onay verdiği değişiklik önerisinde, yeni yasa düzenlemesinin 2011 sonrası işe giren personeli de kapsaması öngörülüyor.

Mentez Gündüz’ün önerisinin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından tasarının tamamı oylandı ve yasa tasarısı oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul daha sonra bugünkü çalışmalarını tamamladı. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu 3 Mart’ta yeniden toplanacak.