Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında yönetim kurulu üyeleri Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ı ziyaret etti.

AKKOR: “POZİTİF ENERJİSİNİ HİSSEDİYORUZ”

Saat 11.00’de gerçekleştirilen ziyarette konuşan TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, Bakan Çolak’ın bakanlığına bağlı bir kurum olan TAK’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve göreve geldikten sonra TAK Yönetim Kurulu’yla istişare içinde ajansın sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını ele aldıklarını söyledi.

Çolak’ın pozitif enerjisini üzerlerinde hissettiklerini dile getiren Akkor, bunun artarak devam etmesini diledi.

SAYGILI: “SORUNLARA KARŞI DUYARLI”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı da konuşmasında, Çolak’ın göreve geldiğinde ilk ziyaretini TAK’a yaptığını, TAK’ın hangi sorunu olursa olsun ulaşabileceği noktada bulunduğunu, kendilerine destek verdiğini kaydetti. Saygılı, TAK çalışanları adına Bakan Çolak’a teşekkür etti.

Çolak’ın TAK’ta yaşanan hem hukuki sorunlara, hem de personel sıkıntısıyla ilgili sorunlara karşı duyarlı olduğunu dile getiren Saygılı, bu anlamda mutlu olduklarını ve sorunlarının çözümünü beklediklerini kaydetti.

1451043097.jpg

ÇOLAK: “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Dışişleri Bakanı Emine Çolak ise “Türk Ajansı Kıbrıs (Değişiklik) Yasa Tasarısı”yla ilgili çalışmalarının sürdüğünü kaydetti ve var olan aksaklıkların giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TAK’a hem ziyaretlerde bulunduğunu, hem de yıl dönümü etkinliklerine katıldığını kaydeden Çolak, yönetim kuruluyla değişik vesilelerle konuşma imkanı bulduklarını anlattı.

TAK’ın Dışişleri Bakanlığı’na bağlanmasıyla sıkıntılarını ve birikmiş sorunları ele almaya başladıklarını dile getiren Bakan Çolak, ancak sadece sorunlara ve sıkıntılara yoğunlaştıkça, her şeyin olumsuz yanının görüldüğünü; bu şekilde olumsuzlukların arttığını ve giderilemediğini söyledi.

Çolak, diyaloglarının ilerlemesinin, yapabilecekleri küçük de olsa iyileştirmelerin, yardımlaşa ve dayanışmanın önemli olduğunu da belirtti.

“MUCİZE VAAT EDEMEM”

Sıkıntıları aşmak babında ne mucizeler vaat edebileceğini, ne de bürokrasinin hantallığını inkar edebileceğini belirten Çolak, adil olarak yapılmasını beklediklerinin önüne bin bir engel çıkabileceğini söyledi. Çolak, bunun birçok yetkili tarafından da dile getirilen ve sadece TAK ve kendi bakanlığına özgü bir sıkıntı olmadığını da kaydetti.

Çolak “Var olan yapı vatandaşın iyi hizmet almasını ve rahatlığını bozuyorsa, hizmetin önünde engel olan bir bürokrasi ve teknik sıkıntılar varsa, bunun felsefesinin tekrar düşünülmesi gerektiğini” vurguladı.

1451043096.jpg