Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türk Ajansı Kıbrıs’ın (TAK) 42. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle gerçekleştirilen ziyaretler kapsamında  TAK Yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kabulde konuşan TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, TAK’ın daha iyiye gidebilmesi için koordinasyon halinde çalıştıklarını kaydetti. Akkor, TAK’ın 42. kuruluş yıldönümü vesilesiyle  hem çalışmaları hakkında bilgi vermek, hem de sıkıntılarını paylaşmak istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TAK’ın daha ileriye gitmesini kendilerinin de arzu ettiğini kaydetti. Ülkenin daha sağlıklı bir şekilde gelişmesinin önemli unsurlarından bir  tanesinin de haber ajanslarının çok daha sağlıklı bir şekilde ve çoğulculuk içinde habere erken ulaşıp,  onu en uygun şekilde yayması ve demokratik gelişmelere katkıda bulunması  olduğunu dile getirdi.

“Sizin sorunlarınız toplumun sorunları” ifadesini kullanan Akıncı, bu sorunları çözmek gerektiğini,  kendisinin de bu sorunların çözümüne bir katkısı olabilirse bunu yapmaya hazır olduğunu söyledi.

TAK’ın bir çok gazetenin tek haber kaynağı olduğunu, bu nedenle çok önemli olduğunu ifade eden Akıncı, bunun çok sağlıklı olmasa da bu ülkenin bir gerçeği olduğunu  kaydetti.

Güney Kıbrıs’tan gelen haberlerin kaynağının da TAK olduğunu, dolayısıyla oradan gelen bilgilerin topluma sağlıklı yansıması ve iletilmesinin çok önemli odluğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Göreviniz ve sorumluluğunuz ağır. Hele içinde bulunduğumuz bu dönemde buradan oraya oradan buraya yansıyan haberlerin doğru, objektif ve sağlıklı olmasının ayrı bir önemi var. Bu nedenle çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

1451047371.jpg