Zorkun Taşer

Lefkoşa Takciler Birliği, dün Yakın Doğu Bulvarı’nda uyarı eylemi yaptı. Kaçak taksiciliğin önünlenmesi amacıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirten taksiciler, bu sorunun giderilmemesi halinde ise eylemlerinin dozajını artıracakları uyarısında bulundu. 
Siyasilerin yıllardır bu sorunun önüne geçileceği yönünde verdikleri sözlerii tutmadıklarından yakınan taksiciler, gelinen aşamada  yetkililere seslerini duyurmak amacıyla bu yolu seçtiklerini söyledi.

Turgut: Çok anlattık sonuç alamadık

Eylemde konuşan,  Lefkoşa Taksiciler Birliği Başkanı Rifat Turgut, daha önce defalarca yetkili mercilerle bu sorunu görüştüklerini, kaçak taksicilere karşı alınacak önlemler konusunda bilgi verdiklerini ancak,  bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

“Çocuklarımız evde aç”

Turgut, “Çocuklarımız evde aç kalıyor. Kaçak taksiler her geçen gün artıyor. 130 TL gibi komik  bir cezası var, adamlar bu cezayı ödeyip  ertesi günü aynı şekide kaçak iş yapmayı sürdürüyor” dedi.  Turgut, hükümetin  kaçak taksici sorununun önüne geçmemesi halinde, “Biz kendimiz önlerini keserek gerekeni yapacağız” dedi.

Kaya: Yetkililerden söz aldık

Lefkoşa Taksiciler Birliği Asbaşkanı Muzaffer Kaya ise, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı ile konuyu  görüştüklerini, Saavaşçı’nın  kendilerine gerekenin yapılacağına dair söz verdiğini iddia etti.
“Bu hakkımızı arama ve halkımıza sesimizi duyurma adına gerçekleştirdiğimiz bir eylemdi. Fakat bu böyle devam ederse kendi hakkımızı devletin yardımı olmadan arayacağız” ifadelerini kullandı.

“Kaçak taksici” yakayı ele verdi

Taksicilerin eylemi sırasında ilginç bir de olay yaşandı. Eylemdeki taksiciler  kaçak taksicilik yapan bir şahsı arayarak eylem yaptıkları yere çağırdı. Polislerin de  önlem amaçlı bulunduğu eylem alanına gelen  mesleki sürüş ehliyeti olmadan kaçak taksicilik yapan genç, polis tarafından yasal işlem amacıyla Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürüldü.