Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Akşam saatlerinde LGBTİ üyelerine polis müdahale etti...
Valiliğin yasaklamasına rağmen LGBTİ'nin yürüyüş çağrısı üzerine polis önlemlerini arttırdı. Taksim Meydanı'nda Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi bariyerler ile kapattı.

Ayrıca Taksim Meydanı'na çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Meydanın çeşitli yerlerine de TOMA' lar konuşlandırıldı.

Taksim'de valiliğin izin vermemesine rağmen yapılacağı belirtilen 7. Trans Onur Yürüyüşü'ne tepki için gelen gruplara polis engel oldu. Sloganlar atan grupların Taksim Meydanı'na girişine izin verilmedi. Atatürk Kültür Merkezi(AKM) yönünden İstiklal Caddesi tarafına yürüyen grubu, Taksim Meydanı'nda durduran polis, İstiklal Caddesi'ne geçişlerine izin vermedi. Gruptan bir kişi "Onlar da geçmeyecek" diyerek polise tepki gösterdi. Grup, Taksim Meydanı'ndan ara sokağa girerek alandan uzaklaştı.

Bir süre sonra Divan Kavşağı'nda toplanarak tekbir getiren başka bir grubun etrafı polis tarafından çevrildi. Türk bayrağı açarak Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Taksim Meydanı'nda bekletilen çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler işlemleri için emniyete götürüldü. Öte yandan polisin Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor. Polis, grupların metro ile Taksim'e gelme ihtimalini değerlendirerek metro çıkışlarında bekliyor.

30 kişi gözaltına alındı

Valilik tarafından yasaklanan 7. Trans Onur Yürüyüşü'nü protesto etmek isteyen bir gruptan 11 kişi gözaltına alındı. LGBTİ'lerle birlikte toplam 30 kişi gözaltında. 

Divan Kavşağı'nda toplanarak tekbir getiren grubun etrafı polis tarafından çevrildi. Türk bayrağı açarak Taksim'e yürümek isteyen gruptakiler polis tarafından yaka paça gözaltına alındı. Taksim Meydanı'nda bekletilen çevik kuvvet araçlarına bindirilen eylemciler işlemleri için emniyete götürüldü.

Öte yandan polisin Taksim Meydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor. Polis, grupların metro ile Taksim'e gelme ihtimalini değerlendirerek metro çıkışlarında bekliyor.

Taksim'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine polis müdahale etti. Beyoğlu İmam Adnan Sokak'ta toplanan LGBTİ üyeleri, düdük çalıp ellerindeki flama ve pankartlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi.

Valiliğin yürüyüşü yasaklamasının ardından Taksim'de geniş güvenlik önlemi alan polis, gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Grup üyeleri yürüyüşüne devam etmek isteyince polis müdahalede bulundu.

Biber gazlı müdahale sonrası grup üyeleri ara sokaklara kaçtı.

Kaynak: DHA, AA