Lefkoşa Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Anaokulu’nda sular durulmuyor. Geçtiğimiz yıl “yardımcı öğretmenlerin işten durdurularak, yeni alımlar yapılması” iddialarıyla öğretmen ve velilerin tepkisiyle karşılaşan okul müdürü Suna Elcil’in, dün, kaydı yapılan dört yaşındaki öğrenciyi “okul parasını ödemediği gerekçesiyle” sınıftan attığı iddia edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Devlet okullarında kayıt parası mecburiyeti yok” demesine karşın, Lefkoşa Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Anaokulu Müdürü Suna Elcil’in, kayıt yaptıran bir öğrenciyi, “kaydı yok” diye sınıftan attığı bildirildi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan veli Elena D., dört yaşındaki kızı D.D’yi 8 Eylül’de okula kayıt ettirdiklerini, okuldan istenen evrakları tamamlayıp teslim ettiklerini, üniforma için 250 TL para ödediklerini, bir de okul dergisinden satın almak zorunda bırakıldıklarını ve o dergiye de 30 TL ödediklerini ifade etti. 

“2014-2015 yılının dergisini 30 TL’ye almak zorunda kaldık”

Derginin 2014-2015 dönemine ait olduğunu kaydeden Elena D, almama gibi bir durumlarının olmadığını savundu. Okulun ayda 360 TL’den ödenmek üzere yıllık 1440 TL talep ettiğini kaydeden Elena D, aylık 360 TL’yi aybaşında ödeyebileceğini belirttiğini söyledi.

“Çocuğumu sınıftan çıkardı”

Okulların açıldığı gün okula gittiğinde okul müdürü Suna Elcil’in kendisine “çocuğunun kaydı yok, okula alamayız” dediğini dile getiren Elena D., sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Okula gittim, herkesin içinde bana ‘kaydı yok, okula alamayız’ dedi. Kayıt yaptık, evraklar yanımda. Sadece aylık 360 lirayı ödememiştim. Aybaşı ödeyebileceğimi söylemiştim. Ona rağmen bana ‘bu parayı yatırmazsan okula getirme’ dedi. Dün de çocuğum hevesle okula gitmek isteyince götürdüm. Okul müdürü sınıfa gelerek, çocuğumun kolundan tuttu ve dışarı çıkardı. Çok üzüldüm.”

“Özel okul halimizden anlardı”

Yapılanlar karşısında üzüntüsünü gizleyemeyen Elena D., okuldan istenen tüm paraları yatırdığını, maaşını ayın başında aldığı için, okula da aybaşı ödeme yapabileceğini söylediğini ifade etti. Çocuğunun daha önce özel bir kreşte eğitim aldığını vurgulayan Elena D., “Çocuğum özel bir kreşe gidiyordu. Orada bile ‘maaşımı şu tarihte alacağım’ dediğimde kimse ‘hayır’ demedi. Halden anlarlar, müsamaha gösterirlerdi. Özel okulda dahi kimse böyle bir durumla karşılaşmamıştır. Bana yapılanlara inanamıyorum. Devlet okulunda nasıl böyle bir şey yapılabilir” şeklinde konuştu.

,-007.jpg