CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Meclis'te en büyük parti konumundaki CTP'nin sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu belirterek, vatandaşa hizmet, ülke sıkıntılarına çözüm bulmak ve Kıbrıs müzakere sürecine destek olmak yolunda sorumluluktan kaçmayacaklarını vurguladı.

Talat, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın hükümet kurma görevini bu hafta içinde vereceğini düşündüğünü de söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma çalışmaları kapsamında ilk olarak Talat ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan ve soruları yanıtlayan Talat, Cumhurbaşkanı ile değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

Talat, dün akşam gerçekleştirilen CTP parti meclisi toplantısında alınan karar çerçevesinde çalışmalara başladıklarını, bugün ilk görüşmenin Akıncı'nın daveti üzerine yapıldığını anlattı.

Talat, CTP'nin Meclis'teki en büyük parti olarak sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu belirterek, "Vatandaşa hizmet, ülkede yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak ve Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecine destek olmak yolunda sorumluluktan kaçamayız" dedi.

Cumhurbaşkanı'nın hükümeti kurabileceğine inandığı bir milletvekiline görevi vereceğini de söyleyen Talat, CTP'de süreci kimin yürüteceğine Merkez Yönetim Kurulu’nun karar vereceğini, bu konuda henüz alınan bir karar olmadığını söyledi.

Talat, en hızlı zamanda hükümetin kurulacağı bir model bulmak istediklerini, bu model bulunursa görevlendirmenin bu hafta içinde yapılacağını düşündüğünü kaydetti.