Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Girne İlçesi Örgütü’nün 32. Olağan Kongresi dün akşam yapıldı; başkanlığa Mehmet Kale Kişi seçildi.

Partinin 12-13 Kasım’da yapılacak 26. Olağan Kurultayı öncesinde başlattığı ilçe kongrelerine dün akşam Girne ile devam edildi.

CTP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, yeni tüzük gereği delegenin değil üyelerin oy kullandığı 32. Girne Olağan Kongresi’nde Mehmet Kale Kişi ve Hüseyin Gürşan başkanlık için yarıştı.

Oyların çoğunluğunu alan Kişi başkanlığa getirildi. Yönetim ve disiplin kurullarının da belirlendiği kongrede dijital ortamda oy kullanıldı. Kongre, İlçe Sekreteri Mehmet Kale Kişi’nin yaptığı açılış konuşması ile başladı. Demokrasi şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak aklandı. Kongreye Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhüman, MYK üyeleri ve milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

1476187781.jpg

TALAT: “ÖNEMLİ DÖNEMEÇLER BİZLERİ BEKLİYOR “

Kongrede konuşan Genel Başkan Mehmet Ali Talat, partiyi önemli görevler beklediğini vurguladı.

İlçe kongrelerinin önümüzdeki dönem için önemli hazırlıklar olduğunu, partinin yeniden toparlanması ve yeni bir hareket hattının çizilmesinin de bu adımlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Talat, CTP’nin önümüzdeki dönemde yapacağı çok önemli görevleri olduğunu kaydetti.

“Önemli dönemeçler bizleri bekliyor. Kıbrıs sorununda, ülkenin sosyal ve ekonomik yaşamında çok önemli gelişmeler arifesindeyiz. Kıbrıs sorunu için yıl sonu hedefi ifade ediliyor. Yıl sonuna kadar önemli bütün başlıkların tamamlanması ve geriye sadece uluslararası konferansın yani güvenlik konusunun kalması son günlerin en önemli gelişmesi olarak ifade ediliyor” diyen Talat, CTP’nin gelişmelere hazırlıklı olması ve birlik ve bütünlüğünü sağlayarak disiplinli şekilde önüne bakması gerektiğini ifade etti. 

“HÜKÜMET DUVARA VURDU”

“Doğru dürüst hiçbir siyaseti olmayan hükümetin attığı her adımın mahkeme duvarına vurduğunu ya da halkın öfkesine teslim olmak zorunda kaldığını” belirten Talat, halkı dinlemeden, bilime bakmadan, toplumun gerçeklerini kavramadan hareket edilmesinin ülkeyi kaosa soktuğunu savundu.

Girne Emirnamesi, muhaceret ve seyrüsefer afları gibi birçok hukuka aykırı iş yapıldığını kaydeden Talat, bu gibi adımların CTP’nin gözlemi altında olduğunu, olmaya da devam edeceğini vurguladı. Talat, “CTP bütün bu konularda gerek siyasi gerek hukuksal gerekli adımları atmaya devam edecek. Arkadaşlarımız yeni hazırlıklar yapıyor, gerekli adımları atacağız. Tabii bu süreçleri yaşarken UBP ve DP’nin utangaç veya perde arkası savunucuları da faaliyetlerini sürdürüyor. Bunlar CTP’nin içine de el atmaya çalışıyorlar. CTP’yi de bu sürecin olumsuz yönünün parçası yapmaya çalışıyorlar. Biz CTP’liler olarak uyanık olmak zorundayız” dedi.

“UYARDIK AMA 1 TL SU, 2,3 TL’YE ALINDI”

CTP’nin ortaya koyduğu siyasetlerin Kıbrıslı Türklerin parti farkı gözetmeksizin uzun vadeli çıkarlarının korunmasına yönelik olduğunu kaydeden Talat şöyle konuştu:

“CTP muhalefette bulunduğu dönemde de Türkiye’den getirilecek su ile ilgili önemli konulara işaret etmiş, uyarılarda bulunmuştur. Bütün belediyeler mecburiyetten su anlaşmasını imzaladı. Maliyeti 1 TL olan suyun tonunu 2,3 TL’den almayı kabul eden belediyeler henüz faturalarını ödemedi. Yakında ödemeye başlayacaklar, bakın bakalım kaç tane belediye çalışanlarını ödeyebilecek, kaç tanesi batmayacak, bunu hep beraber göreceğiz.”

EMİNAĞA: “YİNE BİRLİKTE YENİ CTP İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

CTP Girne İlçe Başkanlığı’nı sekiz yıldır sürdüren ve on sekiz yıldır yönetimde aktif görevler üstlenen Erkan Eminağa da görevi devrettiği kongrede yaptığı konuşmada “Bu konuşmam kesinlikle bir veda konuşması değil çünkü yine birlikte, yeni CTP için mücadelemiz farklı ve yeni bir motivasyon ile devam edecek” dedi.

Ülkenin parsel parsel bölünüp peşkeş çekildiğini, Girne üzerinden yapılan rant dağıtımının hayasızca devam ettiğini, SİT alanlarının tecavüze uğradığını, demokratik hayatın alt üst olduğunu, siyasetin dizayn edilmesinin sorumlusunun da siyasetin kendisi olduğunu kaydeden Eminağa, “UBP ve DP iktidar koltuğunda oturma uğruna iradeyi teslim ederek halkımıza onursuz bir geleceği dayatmaktadır. Bu nedenle CTP’ye çok önemli görevler düşmektedir.

Önümüzdeki dönem yeni yönetime katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

1476187779.jpg

KİŞİ: “PAZAR GÜNÜ SEÇİM VARMIŞ GİBİ ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ”

İlçe başkanlık yarışını kazanan Mehmet Kale Kişi ise görev süresince yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla yapacaklarından bahsetti.

Örgütün seçimlerde yaşanan yenilgiler nedeniyle moralsiz olduğunu, UBP-DP hükümeti döneminde bu durumun daha da arttığını kaydeden Kişi, “Unutulmamalıdır ki CTP halkın umududur ve sorumluluğumuz çok büyüktür.

Önümüzde bir genel, bir yerel seçim var ve liderlerin sürdürdüğü görüşmeler ışığında hareketli dönemler yaşanacak. Süreç hızla ilerlerken ortaya çıkan barış karşıtları halkımıza etki etmeye, onları korkutmaya başladı. Bu süreçte geri duramayız. Geçmişte olduğu gibi aktif süreci başarıya ulaştırmak hepimizin görevi olmalıdır” dedi.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla sağduyu içinde çalışarak, örgütsel ilkelere bağlı kalarak uzlaşı dili ve kolektif çalışma ile yeni bir anlayış yaratacaklarını kaydeden Kişi, “Büyük hedefler koyduk. Köy örgütlerimizi gözden geçirip partiyi daha dinamik hale getirmek için çalışmalara hemen başlayacağız. Aktif ve sürekli etkinliklerle örgütsel yapımızı canlı tutacağız. Yarından itibaren pazar günü seçim varmış gibi çalışacağız. Gençlik ve Kadın örgütleri bu dönem bizim için önemli olacak. Bu sürede her bir üyeye ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

1476187780.jpg

YÖNETİM VE DİSİPLİN KURULU BELİRLENDİ

Seçimsiz oluşturulan CTP Girne İlçe Yönetim Kurulu’nda yer alan isimler şöyle:

“Fazilet Özdenefe, Remzi Çeken, Birol Karaman, Huri Akansoy, Ongun Talat, Ersan Kazın, Mustafa Ergüven, Meyil Adakul, Abdullah Ekinci, Akın Ataker…”

Disiplin Kurulu’nda ise Cevat Adakul, Evrim Eminağa, Emre Efendi, Dünce Önal, Burçin Cantaş görev aldı.

1476187748.jpg

1476187750.jpg

1476187752.jpg