Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, bugün parti genel merkezinde öğretmen sendikalarını kabul etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, KTÖS ve KTOEÖS yetkililerinin gerçekleştirdiği ziyarette eğitimdeki sorunlar konuşuldu.

Sendika yetkilileri, eğitimde sorun olarak gördükleri noktalara dikkat çekerek TC ve KKTC hükümetlerini eleştirdi.

TALAT: “MAHKEME KARARI UYGULANMALI”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, “adım adım İslami toplum yaratma faaliyetlerinin arttığını gözlemlediklerini” savundu.

Talat, şunları kaydetti:

“Olaya din özgürlüğü çerçevesinde bakıyor, inanan inanmayan herkesin kendi inanışı çerçevesinde bir yaşam sürmesini savunuyoruz. Yıllar önce, YÖK’ün başörtüsünü yasakladığı dönemde, CTP olarak Kıbrıs’taki üniversitelerde başörtüsü yasağına karşı çıkıyorduk ve bu doğruydu ama bugün geldiğimiz noktada özellikle de örgün eğitimde dini baskının gündeme gelmesi kabul edilebilir değildir. Bu durum Milli Eğitim Yasası’na da aykırıdır. Eğitimin laik bir çizgide olacağı açıktır. İlahiyat Koleji’nin açılması da bu bağlamda bir anomalidir. Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararının uygulanması gerekir. Hukuk ve yasa varsa alınan kararlar uygulanmalıdır”

İmam olacak kişilerin lise değil üniversite düzeyinde eğitim görmesi gerektiğine inandığını belirten Talat, bunun için İlahiyat Fakültelerinden, ihtiyaç oranında kontenjan alınabileceğini kaydetti.

CTP olarak din ve inanç özgürlüğüne sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Talat, çocukların beyninin yıkanmasına da aynı derecede karşı olacaklarını ifade etti.