2’nci Cumhurbaşkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununda yolun sonuna gelindiğini, bu aşamadan sonra geri dönüş beklemediğini kaydetti.

CTP Gençlik Örgütü’nün dün gerçekleştirilen 15’inci olağanüstü kurultayında konuşan Talat, Kıbrıs halkları için çok önemli bir dönemece girildiğini ve bu dönemeçte gençleri büyük görevlerin beklediğini kaydetti.

Talat, bundan sonraki süreçte gençleri birlik ve dayanışma içerisinde görmek istediğini de söyledi.

CTP’den verilen bilgiye göre, CTP Gençlik Örgütü’nün dün gerçekleştirilen 15’inci olağanüstü kurultayında mevcut başkan Şehan Tomgüsehan yeniden gençlik örgütü başkanlığı görevine getirildi. Seçimsiz yapılan kurultayda 30 kişiden oluşan CTP Gençlik Örgütü Gençlik Meclisi de belirlendi.

Kurultaya CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın yanı sıra, CTP Genel Sekreter Tufan Erhürman, CTP Gençlik Örgütü Başkanı Tomgüsehan, EDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas ve NEDISY Dış İlişkiler Sekreteri Theodoulos Ioannou da katıldı.

1477823773.jpg

TOMGÜSEHAN: “YENİ DÖNEMDE DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Şehan Tomgüsehan konuşmasında partinin çözüm, federal Kıbrıs ve sosyalizm için yaptığı çalışmalara değinerek, yeni dönemde daha çok çalışacaklarını vurguladı.

Gençlik Örgütü olarak geçen dönemde dış ilişkiler konusunda ilerlemeler kat ettiklerini ve dünyanın her yerinde seslerini duyurduklarını belirten Tomgüsehan, Talat’a çözüm sürecine katkılarından dolayı zeytin fidanı armağan etti.

1477823775.jpg

HRİSTOFYAS: “GENÇ NESİLLER TAKSİM İSTEMİYOR”

EDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas, CTP Gençlik Örgütü ve EDON’un ortak tarihi bağları bulunduğunu ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesinin ardından sosyal adalet için yine birlikte ortak mücadele vereceklerini belirtti.

Hristofyas, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için sürdürülen kapsamlı müzakerelerini desteklediklerini söyleyerek, genç nesillerin Taksim istemediğini ifade etti.

IOANNOU: “BARIŞ ATEŞİNİ BUNCA YILDIR DİRİ TUTAN KIBRIS TÜRK HALKINA VE CTP’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

NEDISY Dış İlişkiler Sekreteri Theodoulos Ioannou barış ateşini bunca yıldır diri tutan Kıbrıs Türk halkına ve CTP’ye teşekkür etti.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum gençlerinin birlikte yaşama fırsatı bulamadığının belirten Ioannou, önümüzdeki dönemde Kıbrıs’a kalıcı bir çözümün gelmesini temenni etti.

GENÇLİK MECLİSİ BELİRLENDİ

Öte yandan CTP Gençlik Örgütü’nün 15’inci olağanüstü kurultayında belirlenen gençlik meclisi üyeleri şöyle:

Abdülselam Tanışman, Açelya Coşar, Anıl Kurtdemir, Arif Osum, Asaf İnsan,  Barış Önel, Bertu Dedeler, Çağkan Kabataş, Emine Kandaz, Fehmi Kurtboğan, Ferhat Kurtboğan, Feriha Tel, Firuz Doğgün, Fuat Burkay, Hasan Cankoy, Hasan Kobat, Hüda Avşaroğlu, Hüseyin Aranır, Hüseyin Aytaç, Hüseyin Tekbıyık, İsmail Kayapınar, Kemal Kalyoncu, Kemal Öneren, Mehmet Aldeniz, Mehmetali Ekemen, Mustafa Mulla, Naim Uzunoğulları, Reyhan Soyseven, Simge Alıcı ve Ahmet Cepheoğlu.”

CTP Gençlik Örgütü’nün Disiplin Denetleme Kurulu ise şu şekilde oluştu:“Burak Kumsal, Gamze Kiracıoğlu Paşa ve Eral Kırcalılar.”

1477823774.jpg