CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, özgür basının özgür toplum demek olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki yeni dönemde, basın sektöründeki sorunları basın örgütleriyle birlikte ortadan kaldırma, çalışma koşulları ve hakları iyileştirme gayreti içinde olacaklarını bildirdi.

Talat, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs’ta bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete olarak kabul edilen Saded’in yayınlanmasının 126. yıldönümünde, Kıbrıslı Türklerin Basın Günü’nü yürekten kutladığını belirtti.

“DAHA ÖZGÜR, ETİK KURALLARA DAHA BAĞLI, DAHA KALİTELİ BİR MEDYA”

“Toplumsal mücadele yıllarından itibaren imkansızlıklar içinde, halkın haber alma hakkı için gece gündüz demeden çalışan basın emekçilerimizin bu özel gününde daha özgür, etik kurallara daha bağlı, daha kaliteli, olanaklarını daha geliştirmiş bir medya dilerim” ifadelerine yer veren Talat, CTP hükümetleri döneminde basın özgürlüğü ve basını ilgilendiren yasalar ileriye götürülse de, istenilen seviyeye ulaşılamadığının bir gerçek olduğunu kaydetti.

CTP-BG Genel Başkanı Talat, yeni dönemde gazetelerin içinde bulunduğu zorlukları birlikte aşma çabasında olacaklarını ifade ederek, şunları belirtti:

“YAPACAK İŞİMİZ ÇOK, YÜRÜYECEK YOLUMUZ UZUNDUR”

“Sektörün sorunlarını basın örgütleriyle ortadan kaldırmak, basın-yayın çalışanlarının çalışma koşullarını ve sosyal haklarını iyileştirme gayreti içinde olmak başlıca hedeflerimiz arasındadır. Özgür basın, özgür toplum demektir. Bu yolda yapacak işimiz çok, yürüyecek yolumuz uzundur.”