Talat’a, parti yetkili organlarının Başbakanlık görevine önerme kararı aldığı CTP-BG Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu yanında, CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman ile MYK üyeleri Erdoğan Sorakın ve Pembe Afşaroğlu eşlik ederken, toplantıya UBP Genel Sekreteri Sunat Atun ve UBP Milletvekili Kemal Dürüst de katıldı.

TALAT: “ÜLKENİN REFORM HÜKÜMETİNE İHTİYACI VAR”

CTP-BG Genel Başkanı Talat ziyarette yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin devam ettiğini ancak yeni bir hükümet arayışının söz konusu olduğunu ifade ederek kendisinin bu süreçte görevine devam etmesi için Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan ricada bulunduğunu hatırlattı.

“YORGANCIOĞLU, AKINCI ADAYA DÖNÜNCE İSTİFASINI SUNACAK”

Talat, ancak görüşmeler başlatıldığı için Başbakan Yorgancıoğlu’nun istifa etmek istediğini belirttiğini, bu nedenle Brüksel’de bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı adaya dönünce istifasını Cumhurbaşkanı’na sunacağını anlattı.

Ülkede yaşanan sorunları çözecek bir reform hükümeti kurma arayışında olduklarını ifade eden Talat, bunun başka bir boyutu olmadığını, kendilerinin sadece koalisyon müzakerelerine esas teşkil edecek bir metin hazırladıklarını söyledi.

Talat, bunu da hükümetin kurulmasının ardından kısa sürede program hazırlanmanın yaratacağı sıkışıklıktan kurtulmak için yaptıklarını belirtti.

CTP-BG Genel Başkanı Talat, hükümet kurma çalışmaları kapsamında hükümetle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için bugün partileri ziyaret edeceklerini belirterek, yarın belki bir çalışma daha yapıp hangi partilerin hükümet kuracağının ortaya çıkmasıyla konuyu müzakere başlayacaklarını söyledi ve UBP için de uygun olursa böyle bir yöntem yürütmek istediklerini anlattı.

Çözülmesi gereken çok sorun, çok mevzuat hatası ve eksikliği, ekonomik reformlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Talat, bu nedenle bir reform hükümetine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mehmet Ali Talat, bakanlıkları ayırmadan, merkezi şekilde yürütülecek, partilerin diğer partideki bakanlıklarla da ilgileneceği bir çalışma öngördüklerini anlattı.

ÖZGÜRGÜN: “KATKI KOYAMAYA VE SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ”

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de CTP-BG heyetiyle görüşmesinde, görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve gelinen aşamada ciddi reformlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ana muhalefet partisi olarak gerek Meclis, gerek Meclis dışında görevlerini yerine getirdiklerini anlatan Özgürgün, her zaman yapıcı muhalefet olmayı düşündüklerini ve yapılan ciddi çalışmalara ülke bekası için katkı koyduklarını belirtti.

Bu anlamda oluşacak bir hükümete iktidar ya da muhalefet farkı gözetmeksizin destek vereceklerini anlatan Özgürgün, bir reform hükümetine katkı koymaya ve sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade etti.

Özgürgün, yapılacak her türlü önemli çalışmayı gerek iktidar, gerek muhalefet sıfatıyla desteklemeye hazır olduklarını da dile getirerek, Cuma günü Başbakan’ın istifasıyla yeni bir süreç başlayacağını, Cumhurbaşkanı’nın hükümeti kurma çalışmaları için görevlendirdiği milletvekiliyle çalışmaya hazır olduklarını açıkladı.

Özgürgün, ülkenin sorunlarının belli olduğunu bu sorunları aşmak için çalışmaya hazır olduklarını ve niyet olduktan sonra aşılamayacak sorun olmadığına inandığını kaydederek, bu ziyaretin ülke geleceği için oldukça olumlu bir adım olduğuna inandığını sözlerine ekledi.