Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 13 Kasım’da gerçekleştirilecek kurultay öncesi ilçelerde başlattığı aday tanıtım etkinliklerine dün akşam İskele ile devam etti.

CTP’den yapılan açıklamaya göre Belediye Gazinosu’nda gerçekleştirilen toplantıda üyeler parti meclisine aday olan 108 kişiyi daha yakından tanıma fırsatı buldu.

Kurultayda genel başkanlığa tek aday olan Genel Sekreter Tufan Erhürman, manifestosunun ana hatlarını üyelerle paylaştı. Genel Başkan Mehmet Ali Talat da üyelere seslenerek ülkedeki siyasi atmosferden ve yeni dönemde partiyi bekleyen görevlerden bahsetti.

TALAT: “YA ÖNEMLİ BİR ADIM 5’Lİ KONFERANS YA DA…”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, kurultayın çok önemli bir dönemeçte gerçekleştiğini, İsviçre’de yeni bir adım atıldığını ve bu adımın sonucunun Kıbrıs sorununun çözümünde çok büyük öneme sahip olacağını belirtti.

“Ya önemli bir adım atılacak ve 5’li konferans için bir tarih belirlenerek yakın bir zamanda toprak-harita görüşmesi başlayacak ya da bu konuda ilerleme sağlanamazsa 2016 sonu kaçırılacak. Bundan hem endişe duyuyorum hem de ümitliyim” diyen Talat, gelecek yılın Nisan ayında Güney Kıbrıs’ta münhasır ekonomik bölgede kazılar başlayacağını, TPAO’nun genel müdürünün de kendilerinin de kazıya başlayacaklarını açıkladığını, karada da yeni kuyu açma planları olduğunu söyledi.

“HÜKÜMET BİRÇOK ADIMI ENGELLEME NİYETİNDE”

Hükümetin, Kıbrıs sorunu konusunda atılacak birçok adımı engelleme niyeti olduğunu savunan Talat şunları ileri sürdü:

“Bankacılık sistemimizin değerlendirilmesi için AB’nin ayırdığı kaynak bilindiği halde yeni hükümet, ‘buna ihtiyacımız yok bankalarımızın sırlarının Rum tarafına verilmesini kabul edemeyiz’ gerekçesiyle bloke etti. Şimdi AB yetkilileri soruyor. Peki, Kıbrıs Türk bankacılık sisteminin değerlendirilmesi daha sonraya bırakılırsa bu zaman kaybı olmayacak mı? Elbette olacak. Daha birçok konuda hükümetin çıkardığı engeller devam ediyor. Cumhurbaşkanı Akıncı kaç tane vatandaşlık verildiğini soruyor, cevap alamıyor. Yazılı soruyor, yine cevap alamıyor. Hükümet elinden gelen her şeyi yapacak ve bu süreci engellemeye çalışacak. İsviçre’de bir başarısızlık bir kabus senaryosudur. Bu da tam kurultayımızdan bir gün önce belli olacak. Yani CTP önemli yeni görevlerle karşı karşıya kalacak. CTP yeniden bir aradadır ve yeni CTP’yi ileriye taşıyacaktır.”

 

1478614764.jpg

ERHÜRMAN YENİ POLİTİKALARININ KARŞILIĞINI ALACAĞI EN ÖNEMLİ YERİN İSKELE OLACAĞINI SÖYLEDİ

CTP’nin yeni dönemde yürüyeceği yolu üyelerle paylaşan Genel Sekreter Tufan Erhürman, CTP’nin yeni politikalarının karşılığını alacağı en önemli yerin İskele olacağını belirtti.

Erhürman, İskele’nin balıkçısı için, tarımcısı, hayvancısı için kooperatifleşme projelerini hayata geçirmek zorunda olduklarını kaydetti ve bu projelerin hayata geçmemesi halinde İskele’de sorunların çözülmeyeceğini ifade etti.

“Sipahi’deki balıkçılar çıkardıkları balıklarla mazot parasını bile karşılayamaz durumda” diyen Erhürman, İskele’deki balıkçı, tarımcı ve hayvancı için yeni proje üretmezlerse yenilenmenin bir anlamı olmadığını ifade etti.

Lefkoşa’da oturup da oradan İskele’ye bakarak İskele’nin sorunlarına çözüm üretmenin mümkün olmadığını da söyleyen Erhürman, “Bugüne kadar da yapılamadı. İskele’ye daha çok geleceğiz. Kıbrıs Sorunu çözülse de çözülmese de geleceğiz. İskele’deki bu sorunlara CTP’nin planları hazır olmalıdır. CTP iktidara gelmeden önce bu programları hazırlayacak” dedi.

“BÜTÜN BUNLARI ANCAK SOL YAPAR”

Bütün bunları yapabilmenin yolunun bir noktadan geçtiğini kaydeden Erhürman, bunların ancak sol politikalarla çözülebilecek problemler olduğunu, orta ve alt sınıfları solun dert edindiğini, bu sorunların sol politikalarla çözülebileceğini belirtti.

Erhürman, “Ama biz de başka problemler yaşadık. O problemi de ‘yine birlikte’ sözüyle çözeceğiz. ‘Yeni CTP’, Kıbrıs adasının tamamına çözüm üretebilir. Ama ‘Yeni CTP’ tek başına yetmez. ‘Yine birlikte’ olması gerekir. Yine birlikte olduğumuzu kurultayımızda göstereceğiz. Pazar günü Lefkoşa’da buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

1478614765.jpg

1478614767.jpg