Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Güney Kıbrıs’ta iktidardaki Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ), bugün yaptıkları görüşmede, parti başkanlarının karşılıklı olarak parti yönetim kurulu toplantılarına katılarak görüşlerini ortaya koyması kararı aldı.

DİSİ Başkanı Averof Neofitu ve beraberindeki heyet bugün CTP-BG Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Heyetler yaklaşık bir saat süren görüşme yaptı. Görüşmenin ardından CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile DİSİ Başkanı Averof Neofitu basına açıklama yaptı.

TALAT: “KARŞILIKLI YÖNETİM KURULLARINA KATILACAĞIZ”

CTP-BG Başkanı Talat, yararlı bir görüşme yaptıklarını, iki büyük siyasi parti olarak çözüme bağlılıklarını teyit ettiklerini belirtti. Dikenli olabilecek konuları da görüştüklerini söyleyen Talat, parti başkanlarının karşılıklı olarak parti yönetim kurullarına katılıp görüşlerini ortaya koyma kararı aldıklarını kaydetti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Talat, dikenli konuların arasında garantörler, mülkiyet, çapraz oy, dönüşümlü başkanlık gibi hassas konuların bulunduğunu, bunlar görüşülürken mutabakat peşinde olmadıklarını, iki partinin hassasiyetlerini ortaya koyduğunu ifade etti.

NEOFİTU: “SORUNLARI FIRSATA, TEHLİKELERİ UMUDA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN…”

DİSİ Başkanı Averof Neofitu da bir kez daha diyalogu sürdürme ve adanın yeniden birleşmesi ile ilgili kararlılıklarını ve desteklerini ortaya koyduklarını söyledi.

Sorunları fırsatlara, tehlike ve korkuları umuda dönüştürmek konusunda işbirliği içinde çalışacaklarını belirten Neofitu, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için uğraşacaklarını kaydetti.

Garantörler konusundaki bir soruya yanıt veren Neofitu, amaçlarının müzakerelerin yerini almak değil, müzakere sürecini yürütmekte olan liderlere destek olmak olduğuna vurgu yaptı.