Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek büyük kurultay için ilçe kongrelerine başladı. İskele 9. Olağan Kongresi dün akşam belediye gazinosunda gerçekleştirildi. İlk kez delege yerine üyelerin oy kullandığı, Ali Can Avcı ve Hüseyin Mülazim’in yarıştığı başkanlık yarışını oyların çoğunluğunu alan mevcut ilçe sekreteri Hüseyin Mülazim kazandı. Kongre, açılış konuşmasının ardından divanın oluşturulmasıyla devam etti. Demokrasi Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak aklandı. İlk kez dijital ortamda oylama sisteminin kullanıldığı kongrede oylama ve sayım yaklaşık bir saat sürdü. Sonucun açıklanmasının ardından teşekkür konuşmasını yapan Mülazim, “Kazanan kazanmayan tüm yoldaşlarımla birlikte yeni CTP için el ele, omuz omuza yürüyeceğiz. Yapacak çok işimiz var” dedi. Kongreye Genel Başkan Mehmet Ali Talat da katılarak partililere hitap etti.

TALAT: YENİ SÜREÇLER VE YENİ GÖREVLER BİZLERİ BEKLİYOR

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat alkışlar eşliğinde geldiği kürsüde yaptığı konuşmada partililerin birlik içinde olması gereken bir zamandan geçildiğini vurguladı. Talat, “Bu akşam ilk ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. Bu kongre ile birlikte birlikteliğimizi sağlayıp yeni CTP olarak yola devam etme kararlılığımızı vurguluyoruz” dedi. CTP’nin tarih boyu hayatın içinde, halkıyla birlikte, omuz omuza mücadele ettiğini bundan sonra da bunu sürdüreceğini kaydeden Talat, “Özellikle önümüzdeki dönemde yeni süreçler ve yeni görevlerle karşı karşıya olacağız. Başta Kıbrıs Sorunundaki gelişmeler olmak üzere Meclisin açılmasıyla birlikte UBP-DP Azınlık Hükümetinin iyice tökezleyeceğini ve yeni seçim süreçlerinin ortaya çıkabileceğini de dikkate alarak hazırlıklarımızı tamamlamak zorundayız. Kurultayımızı tamamlayarak yeniden birlik ve beraberlik içinde yola çıkmak ve yeni CTP’yi daha ileri noktalara taşımak boynumuzun borcudur” dedi.

iskele-kongresi---ctp-(4).jpg

"ÖNEMLİ GELİŞMELERİN ARİFESİNDEYİZ"

Kıbrıs Sorunu müzakereleri hakkında partilileri bilgilendiren Talat, “İzliyorsunuz, öyle görünüyor ki Kıbrıs müzakerelerinde önemli gelişmelerin arifesindeyiz” dedi. Özellikle toprak ve güvenlik konusundaki başlıklar dışındaki başlıkların tamamlanarak Türk tarafının görüşü olarak toprağın yurt dışında ele alınması anlayışının hem uluslararası toplum ve BM tarafından hem de Kıbrıs Rum liderliği tarafından kabul edilmiş olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Talat sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bu çok önemlidir. Uluslararası bir konferansta yer alacak olan garanti sistemi zaten bu şekilde çözülecekti. Toprak konusunun iki lider ve ekipleri tarafından yurt dışında ele alınacak olması önemli bir konudur. Yurt dışında ele alınmasının nedeni süreci sabote etmeye yönelik hareketlere imkan verilmemesi... Önümüzdeki yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin sonucunda eğer ‘yurt dışında toprak ele alınacak’ mesajı çıkarsa yolun sonuna geldik demektir. İşte o zaman CTP’ye yeni görevler düşecektir. Bu görevi CTP’nin omuzlayabilmesi için birliğini geliştirmesi ve yeni bir anlayışla yola çıkması gerekmektedir. Bunun için yeterli kapasitemiz ve gücümüz vardır. CTP yeniden 2004 ruhunu ayağa kaldıracak tek örgütlü güçtür. Bunu yapacak olan en büyük örgütlü güç CTP’dir. Partimize göz bebeğimiz gibi sahip çıkıp kongrelerimizi ve kurultayımızı tamamlayıp bu önemli görevleri sırtlanmak üzere hazır duruma geleceğiz.”

MÜLAZİM: PARTİMİZİ VE ÜLKEMİZİ GÜZEL GÜNLERE TAŞIYACAĞIZ

Başkanlık yarışını kazanan Hüseyin Mülazim, heyecanla yaptığı teşekkür konuşmasında İskele’nin yeni dönemde de başarılı işlere imza atacağının sözünü verdi. Başkanlık süresi boyunca sokakta olacağını, halkın sorunları ile partinin bire bir ilgileneceğini kaydeden Mülazim sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili dostlar İlçemizin 9. Olağan Kongresini tamamlamış bulunmaktayız. Üyelerimizin vermiş olduğu oylarla ilçe başkanlığı görevini resmen devralmış bulunuyorum. Önümüzdeki bu önemli süreçlerde yönetim kurulundaki arkadaşlarımla, üye ve sempatizanlarımızla onurlu, el ele, omuz omuza hem partimizi hem ülkemizi daha güzel günlere taşımak için mücadele edeceğiz. Kazanan kazanmayan bütün arkadaşlarımızla birlikte bu yolu yürüyeceğiz” dedi. 

iskele-kongresi---ctp-(2).jpg

İSKELE İLÇE YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Seçimsiz belirlenen ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdi Çetinkayalı, Ahmet Kürşat, Ahmet Polili, Halil Hepşen, Hasan Konti, Kadriye Eker, Kani Ergüven, Mehmet Soylu, Mustafa Öztörel, Sabiha Güneysoy Azizoğlu…

İlçe Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Asil üyeler; Hüseyin Kırsaç, Ahmet Sertsoy, Halil Dericioğlu… Yedek üyeler; Erdinç Hadımcı, Rasiha Mülazim… 

iskele-kongresi---ctp-(5).jpg

iskele-kongresi---ctp-(6).jpg