Hüseyin Çiçek

Gazimağusa Kaymakamı ve İlçe Emniyet Kurulu Başkanı Dürdane Acı, önceki akşam kalabalık bir ekiple birlikte Gazimağusa’daki gece kulüplerini denetledi. Denetlemeye Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Kaymakamlık müfettişleri, Gazimağusa Polis Müdürlüğü ekipleri ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Dairesi ekipleri katıldı.

Yapılan denetimlerde söz konusu gece kulüplerinin tümünün de İşyeri Çalıştırma İzni, Alkollü İçki İzni, Özel İzin ve Müzik izinleri mevcut olduğu ve toplam 102  konsomatris dışında kaçak konsomatris çalıştırılmadığı belirlendi.

Diyalog muhabirine konuşan bir işletmeci “bu iş arz, talep meselesidir. Talep çok olunca, çalıştırdığımız kadınların sayısı da çoğalıyor”dedi.

Tek sorun sağlık karneleri

Gece Kulüplerinde tespit edilen en önemli olumsuzluk sağlık karneleri ile ilgili oldu. 6 gece kulübünde çalıştırılan toplam 24 personelden 4’ünün sağlık karnelerinin bittiği, geriye kalan 20 personelin ise sağlık karnelerinin çıkarılmadığı görülerek işletme sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.Kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen bir gece kulübü işletmecisine de asgari ücretin yüzde 50 oranında ceza kesildi.

Dürdane Acı: Denetlemeler sürecek

Gazimağusa Kaymakamı ve İlçe Emniyet Kurulu Başkanı  Dürdane Acı, yaptıpığı açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çağrısı ile Başbakanlıkta gerçekleştirilen İlçe Emniyet Kurulları toplantısında alınan kararlar çerçevesinde denetimlere başladıklarını söyledi.

Denetimlere gece kulüplerinden başladıklarının altını çizen Dürdane Acı, bunun yanında  gece denetimlerini eğlence mekanları, bet ofisler ve internet kafeler, yine gündüz ise okul çevrelerinde riskli görülen mekan ve işletmelere yönelik olarak sistemli bir şekilde denetimlerini sürdüreceklerini vurguladı.

Dürdane Acı, okul çevreleri, eğlence mekânları ve benzeri yerlerde olumsuzluk görev vatandaşların kendilerine ulaşmaları durumunda, denetimler için ilgili kurumlarla işbirliği halinde gerekli hassasiyeti göstereceklerini de ifade etti.

Karaokçu: Durmak yok

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise, göreve geldikleri günden bu yanda çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlar için risk olduğu düşülen mekânlara yönelik olarak denetimlere özen gösterdiklerini söyledi.

Karaokçu, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de üzerinde hassasiyetle durduğu denetimlerin tüm ilçelerde etkin şekilde yapılabilmesi için Kaymakamlıklarla işbirliklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Karaokçu, denetimler konusunda gösterdiği kararlılık nedeniyle Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı,  Gazimağusa Polis Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Dairesi yetkililerine de teşekkürlerini iletti.