Kahramanmaraş'ta il genelinde yapılan genişletilmiş asayiş uygulamasında 3 bin 893 kişinin sorgusu yapıldı. Yapılan kontrollere 22 aranan şahıs gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, asayiş uygulaması Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü koordinesinde il merkezi başta olmak üzere 9 ilçede eş zamanlı gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 bin polisin katıldığı uygulamaya güven timleri, önleyici hizmetler, narkotik suçlarla mücadele, çevik kuvvet, özel harekat, yunus timleri, trafik ekipleri başta olmak üzere il, ilçe emniyet müdürlüklerinde personeli katıldı.

Uygulama kapsamında; 75 metruk bina, 259 park-bahçe incelenirken, 3 bin 893 şahsın sorgusu yapıldı. Bu sorgulamada 224 kişinin kaydının mevcut olduğu tespit edilirken, 22 aranan şahıs gözaltına alındı. Kontrollerde 504 araç üzerinde inceleme yapıldı. Bu incelemede 27 araç trafikten men edildi. Ayrıca 76 araca 32 bin 303 TL para cezası kesildi. Yapılan denetimler sırasında bir ruhsatsız tabanca, şarjör, 7 adet mermi ve bir adet kuru sıkı tabancaya el konulurken, 2 bin 340 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kontroller sırasında 19 dilenciye ise, idari işlem yapıldı.

Asayiş uygulamasını bizzat yöneten Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, "Bu bir genel asayiş uygulamasıdır. Zaman zaman bu uygulamaları yapacağız ama çok sık olmamak kaydıyla yapılacak. Yaklaşık merkez ve ilçelerde 2 bin civarında personelimizle 2 saat kadar vatandaşları çok rahatsız etmeden, vatandaşlarımızın genel güvenliğini genel asayişini sağlayabilmek için bu uygulamalar yapılıyor. Vatandaşlarımızın endişelenmesini gerektirecek bir konu veya bir duyumumuz yok. Genel itibariyle kentimizin güvenliğini sağlamak için yaptığımız bir uygulamadır. Kentin asayişinde genel itibariyle önemli bir konu yok. Ramazan ayı gayet huzurlu geçiyor" dedi.

Tam 2 bin polis katıldı!

Tam 2 bin polis katıldı!

Tam 2 bin polis katıldı!