Bursa'nın İnegöl ilçesinde uzun süren yoğun yağışla beraber dereler taşınca, ekili alanlar da sular altında kaldı.

İnegöl'de etkili olan yağış nedeniyle çeşitli bölgelerdeki dereler taşarak sel oluştururken, ekili alanlar da bundan nasibini aldı. Geçtiğimiz kış ayında yaşanan yoğun kar yağışının ardından ilkbaharda karların erimesiyle birlikte dereler taşmış, yine ekili alanlar sular altında kalmıştı. Yoğun yağış nedeniyle Akçasu deresinin taşması sonucunda yine aynı alanlar sular altında kaldı.

PATATES VE AY ÇEKİRDEĞİ TARLALARI YİNE SULAR ALTINDA KALDI

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, ekili alanlara giderek incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bundan iki ay önce karların erimesiyle birlikte Akçasu deresi taşmış ve ekili alanlar sular altında kalmıştı. Derenin bir an önce ıslah edilmesiyle ilgili talepte bulunmuştuk. Bu sefer ne kar erimesi var, ani yağmur ve sel baskınıyla yeniden Ankara yolunun Akçasu köprüsünden itibaren Mesudiye mahallesine kadar olan bölümde ekili olan tarlalar sular altında kaldı. Patates ve ay çekirdeği tarlaları yine sular altında kaldı." dedi.

"BÖLGENİN BİR AN ÖNCE ISLAH EDİLMESİ LAZIM"

Yaşanan sel nedeniyle çiftçinin büyük zarar gördüğünün altını çizen Çelik, "49 çiftçiden imza aldık. Bunu BUSKİ ve DSİ'ye gönderdik. Buranın bir an önce ağaçların kesilip derenin ıslah edilmesi lazım. İnegöl'ün en verimli topraklarının olduğu yerde peşpeşe su baskınlarına maruz kalıyoruz." diye konuştu.

500 DÖNÜM ALAN SULAR ALTINDA

Zararı tespit edemediklerini aktaran Çelik, "Sular çekildikten sonra patates ve ayçekirdekleri hastalığa yakalanabilirler. 500 dönüm alan sular altında kalarak zarar gördü. Yazık yani. Çiftçimiz bir ay sonra patates hasadı yapacaktı. Allah çiftçimize yardımcı olsun. Bundan sonra böyle zararların oluşmasını istemiyoruz." şeklinde konuştu

Tam 500 dönüm ekili alan sular altında

Tam 500 dönüm ekili alan sular altında