Kahramanmaraş'ta çıkan yangında 600 ton buğday ve arpa kül oldu.

Alınan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesinde Çınarlı köyü ile Doğanlıkarahasan çiftçilerine ait buğday ve arpanın ekili olduğu bin dönümlük arazide, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı arazinin çevresinde askeri mühimmat depolarının bulunması da paniğe neden oldu.

Yangının çıkmasıyla birlikte ihbar üzerine olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü, Kahramanmaraş İtfaiye Daire Başkanlığı, Narlı itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. 3.5 saat süren müdahalenin ardından yangın ancak kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangın yerinde, itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebini araştırıyor.

Yangında zarara uğrayan köylüler, bir yıllık hasılatlarının gittiğini, perişan olduklarını, varsa sorumluların bir an evvel bulunmasını istediler.

Yangın sonrası açıklama yapan Çınarlı Köyü Muhtarı Mustafa Çılgı, "Bana haber geldi, acilen itfaiyeyi aradım, jandarmayı aradım. Onun yanı sıra Orman Müdürlüğü'nü aradım. Özellikle Kahramanmaraş Belediye İtfaiye Daire Müdürlüğü'ne teşekkür ederim. Hızlı bir şekilde gerek su araçlarıyla gerek AFAD ekipleriyle uğraştılar. Yanan yer takriben 900-1000 dönüm civarı. Buda 600 hububatın zarar gördüğü anlamına gelir. Hasat başlamadığı için dane başaklı yanan yer yaklaşık 600 ton. 480 bin lira zararımız var" dedi.