Bahadır Ayna

Girne Antik Limanı rıhtımında bulunan tarihi mendireğin tamiri yılan hikayesine döndü. Yıkılmaya yüz tutan mendireğin yayaların yürüdüğü bölümü Girne Belediyesi asfaltlandı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye olarak kendilerinin ellerinden geleni yaptıklarını, devletin ilgili kurumlarının mendirek için harekete geçmediğini öne sürdü. Güngördü, konunun defalarca gündeme geldiği fakat maliyetin çok yüksek olması gerekçe gösterilerek hiç bir şey yapılamadığını belirtti.

“Ana gövdesi zayıfladı”  

Mendireğin durumunun günden güne kötüye gittiğini anlatan Güngördü yıllardır bakım yapılmayan mendireğin ana gövdesinin de zayıflamaya başladığı uyarısında bulundu. Nidai Güngördü “En kısa sürede bir onarım yapılmazsa KKTC en önemli turistik yerlerinden birini kaybedecek” dedi.  

“Liman çirkef doldu”

Çöküntü nedeniyle mendireğin işlevini yitirdiğini, bu nedenle de  Antik Liman’da çirkefe biriktiğini anlatan Nidai Güngördü, “Mendirek tamir edilip su döngüsü sağlanmazsa bu çirkef önlenemez” dedi. Liman temizliği ve mendireğin onarımı için çıkılan ihalenin neden durdurulduğunu sorgulayan Güngördü, belediyenin yaşanan süreçle ilgili bilgilendirilmemesinden de yakındı.