Suna Erden

Lefkoşa’da Şubat ayı içerisinde King Oto Galeri, Opel Plaza ve Özmerhan Finans Şirketi’nin kundaklanması olayı ile ilgili Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmalar devam ediyor. Tanıkların dinlendiği duruşmalarda dün King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman ile çalışanı Çağın Mullaoğlu mahkemede ifade verdi. Kahraman, olayın Enver Bahçeci tarafından yaptırıldığına inandığını savunarak, şikâyetçi olduğunu dile getirdi. Olayla ilgili tutuklu yargılanan sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik, Mahmut Selkar, Âdem Bağlars duruşma için dün yeniden mahkemeye getirildi. Üç işyerinde meydana gelen kundaklama olayında tutuklu bulunan sanıkların rollerinin farklı olduğu belirtilirken dünkü duruşmada King Oto Galeri’yi yaktığı öne sürülen Mahmut Selkar ile ilgili oturum dün de devam etti. 

TEHDİT EDİLDİM 

Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada King Oto Galeri sahibi Halil Kahraman’ın arkadaşı Mahmut Şimşekatan’ı dinletti. Tanık Şimşekatan Enver Bahçeciler’i tanıdığını, bir dönem birlikte işler yaptığını ancak daha sonra ortaklıktan vaz geçtiklerini söyledi. Tanık, sanığın Bahçeciler’in adamı olduğunu ve kendisini iyi tanıdığını belirterek kamera görüntülerinde koşan kişinin sanık, diğerinin ise şu an huzurda olmayan Mustafa Kaya olduğuna emin olduğunu söyledi. Tanık Mahmut Şimşekatan ayrıca isimsiz numaralardan tanıklık yapmaması için tehdit edildiğini de söyledi. 

YANICI MADDE KULLANILDI 

İdi makamı mahkemeye ikinci tanık olarak İtfaiye Şubesi Amiri Ramadan Gürpınar’ı dinletti. 

Gürpınar, olay gecesi kendisine bilgi geldiğini ve olay yerine gittiğini, olay yerinde yaptığı icraatları anlattı. Tanık ,ayrıca yangının yayılma sürati düşünüldüğünde yanıcı madde kullanıldığının açıkça ortada olduğunu belirtti. 

DAVA DEVAM EDECEK 

Tanıkların ifadelerinin ardından dava ileri bir tarihe ertelenirken, King Oto Galeri’nin kundaklanması ile ilgili tanıkların dinlenmesine devam edilecek. Sanık Selkar’ın ardından Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın işledikleri suçlarla ilgili ön duruşma yapılacak.