Suna Erden

Sahte evraklarla şirket hisselerini oğlunun adına geçirmeye çalıştığı gerekçesi ile yargılanan tanınmış iş adamı Necati Özkan hapse mahkum edildi 

Lefkoşa’da 9 Şubat 2012 tarihinde, Multi Link Tıbbi Malzemeler şirketinin karısına ve kızına ait hisselerini kendisi ve oğlu üzerine geçirmek için hazırlanan sahte resmi evrakı şirketler mukayyitliğine sunup tedavüle sürdüğü gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Baydu Necati Özkan hakkındaki karar dün açıklandı. Sanık Özkan, “Sahte resmi evrak düzenleme, sahte evrakı tedavüle sürme”suçlarından yargılanarak hüküm giydi. 

6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Sanık hakkında verilen kararda, Lefkoşa’da faaliyet gösteren Multi Link şirketinin eski sahibi Baydu Necati Özkan’ın eşi ve kızının adına devr ettiği şirket hisselerini geri almak için yasal olmayan yollara başvurduğu, sahte belgelerle hisseleri oğlunun üzerine geçirmeye çalıştığı belirtildi.Ağır ceza heyeti,sanığın bu suçu işlerken kendi menfaati için değil,eskiden kendisine ait olan,daha sonra karısı ve kızına devrettiği hisseleri,geri alıp oğlunun menfaati için suç işlediğini kaydetti. 

Heyet, sanığı yargılandığı davalardan suçu bulup mahkum ederken, kendi menfaatini gözetmemesini hafifletici etken olarak değerlendirdiklerini belirtti. Heyet,sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.