DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Süleyman İrvan sosyal medya üzerinden Prof. Dr. Cem Tanova'nın istifasını ettiğini duyurmuştu.

Bu istifanın üzerine Tanova'nın istifasını değerlendiren DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi yazılı basın açıklamasıyla Tanova'nın "Her ne kadar Prof. Tanova facebook sayfasında  İstifanın nedeninin "Ders vermeye ve araştırma yapmaya daha fazla zaman ayırmak" olduğunu açıklasa da esas nedeninin Fakülte'nin ve bölümün uygun bulmadığı birisinin gayrıyasal olarak İşletme ve Ekonomi Fakültesi'ne istihdam edilmeye çalışılması olduğu bilinmektedir." gerekçesiyle istifa ettiğini iddia etti.

 DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi yaptığı açıklama şöyle:

"Prof. Dr. Cem Tanova’nın istifasının arkasındaki gerçek neden:

Doğu Akdeniz Üniversitesi  İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova görevinden istifa etti.

Her ne kadar Prof. Tanova facebook sayfasında  İstifanın nedeninin "Ders vermeye ve araştırma yapmaya daha fazla zaman ayırmak" olduğunu açıklasa da esas nedeninin Fakülte'nin ve bölümün uygun bulmadığı birisinin gayrıyasal olarak İşletme ve Ekonomi Fakültesi'ne istihdam edilmeye çalışılması olduğu bilinmektedir.

Bilindiği gibi DAÜ'de akademik personel istihdamı ancak Akademik Personelin Atama Yönetmeliği çerçevesinde yapılabilmektedir. Birisinin akademik personel olarak atanabilmesi için münhale çıkılması, adayların bölümlerdeki komiteler tarafından değerlendirilmesi, sonrasında da sırası ile bölüm başkanı, dekan ve rektör tarafından uygun bulunması gerekmektedir.

VYK'nın bu süreç takip edilmeden bu fakülteye birisini atamak istemesi bilinmeyen bir şey değildir.

Pof.Dr. Abdullah Y. Öztoprak'ın atanmamasının sebeplerinden birisi VYK'nın böyle bir atamayı yapmasına engel olması olduğu da bilinmektedir."