Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalı rektörlük seçiminin ardından önceki gün de İşletme Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova’nın, dekanlık görevinden istifası çeşitli spekülasyonlara neden oldu. Partizanca istihdamın istifaya neden olduğuna yönelik haberler ve DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi’nin benzer iddialarına karşılık Tanova, bu değerlendirmeleri yalanladı.

Bu açıklamaların ve süren tartışmaların ardından Tanova, Facebook’tan istifası hakkında çıkan spekülasyonlara yanıt olarak şöyle dedi:

“Gökhan Adalıer'in üniversitemize geri dönmesiyle ilgili bir sorunum olduğundan dolayı Dekanlıktan ayrıldığım doğru değildir. Sn. Adalıer'i kişisel olarak da tanıyıp saygı duyarım. Fakültemizde yeni bir liderliğe imkân tanımak istediğim için, ders verme ve araştırma yapmaya zaman ayırmak istediğim için, öğretim üyesi olarak hizmetlerime devam etmek istiyorum. Bunun farklı bir şekilde yorumlanarak kişilere ve üniversitemize zarar verilmesine karşıyım. Bizlerin esas görevi akademisyenliktir; yöneticilik görevleri geçicidir.”

Üniversiteyi koruyan bir tavır

Önceki gün de Tanova, Facebook’tan istifası hakkında, “Ders vermeye ve araştırma yapmaya daha fazla zaman ayırmak için Dekanlık görevimden ayrılmayı uygun buldum. Bunun farklı şekilde yorumlanarak üniversitemize zarar verilmesine karşıyım. Fakültemize herhangi bir yeni istihdam olmayacağı tarafıma bildirilmiştir” diyerek, aynı şekilde üniversiteyi korumacı bir tavır sergilemiş ve akademik çalışmalarına ağırlık vermek istediğini belirtmişti.

İddialar şöyleydi

DAÜ İçin Toparlanıyoruz İnisiyatifi konuyla ilgili şu açıklamada bulunmuştu:
“Doğu Akdeniz Üniversitesi  İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova görevinden istifa etti.

Her ne kadar Prof. Tanova Facebook sayfasında  istifanın nedeninin "Ders vermeye ve araştırma yapmaya daha fazla zaman ayırmak" olduğunu açıklasa da esas nedeninin Fakülte'nin ve bölümün uygun bulmadığı birisinin gayrı yasal olarak İşletme ve Ekonomi Fakültesi'ne istihdam edilmeye çalışılması olduğu bilinmektedir.

Bilindiği gibi DAÜ'de akademik personel istihdamı ancak Akademik Personelin Atama Yönetmeliği çerçevesinde yapılabilmektedir. Birisinin akademik personel olarak atanabilmesi için münhala çıkılması, adayların bölümlerdeki komiteler tarafından değerlendirilmesi, sonrasında da sırası ile bölüm başkanı, dekan ve rektör tarafından uygun bulunması gerekmektedir. VYK'nın bu süreç takip edilmeden bu fakülteye birisini atamak istemesi bilinmeyen bir şey değildir. Pof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak'ın atanmamasının sebeplerinden birisi VYK'nın böyle bir atamayı yapmasına engel olması olduğu da bilinmektedir."