Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, hayvanlarda  Lumpy Skin Disiases (LSD) aşısının, hastalıktan korunma, bulaşmasını ve yayılmasını önlemede bir yöntem olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yapılan yazılı açıklamada, aşının canlı veya inaktif yapılmasına  hastalığın bulaşma seyri göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, aşının, LSD hastalığının ülkede görülmesi nedeniyle aşı uygulamasının başlatıldığı, şu anda sürdürülen aşılamanın da aşı tekrarı olduğu bilgisi verildi.

Yürütülen aşılama programının geçmiş yönetim tarafından alınan kararla uygulanmakta olan bir süreç olduğu ifade edilen Tarım Bakanlığı açıklamasında, hastalığın görülmediği ülkelerde bu aşının yapılmasının  söz konusu olmadığı, aşılamanın, hastalıktan korunma, hastalığın yayılması ve bulaşmasının önlenmesinde bir yöntem olarak kullanıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca aşılamanın ekonomik kayıpların en aza indirgenmesinin sağlanması göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gereken ve uluslararası uygulanan bir yöntem olduğu dile getirildi.

Bakanlık açıklamasında, konunun bakanlık tarafından bilimsel yöntemler ve hastalıkların durumu ve mücadelede başarının en iyi şekilde elde edilmesi amacı doğrultusunda aşılamanın tamamlanmasının ardından değerlendirileceği de belirtilerek, bundan sonraki süreçte hayvan sağlığı ve halk sağlığının korunması ile birlikte gıda güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması yönünde bakanlığın her türlü tedbiri aldığı ve almaya devam edeceği vurgulandı.