Bakanlık, Su Temin Projesi konusunda basında çıkan haberleri yalanladı.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, “Geçitköy Barajı’nda teknik bir çalışma maksadıyla tahliye kanallarının açılması sonrasında çıkan haberler nedeniyle kamuoyunda ortaya çıkan kafa karışıklığını gidermek amacıyla” açıklama yayımladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, TC Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün Su Temin Projesi’yle ilgili Geçitköy Barajı’nda yürüttüğü teknik çalışmalar çerçevesinde bazı testler yapıldığı belirtilerek, suyun tahliye edilmesi işleminin teknik bir çalışmadan ibaret olduğunun altı çizildi.

“HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

TC’den KKTC’ye gelen suyun yönetimi konusunda çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, suyun yönetimi konusundaki anlaşmazlık nedeniyle vanaların kapatıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, çıkan haberlerin kamuoyunda yanlış bir algı yarattığına değinilerek, KKTC için büyük önemi bulunan böylesi bir projenin spekülatif haberlere konu edilmemesi çağrısında bulunuldu.

"SUYUN YÖNETİMİ KONUSUNDAKİ ÇALIŞMA VE İSTİŞARELER SÜRÜYOR"

Suyun yönetimi konusunda gerekli çalışmaların ve istişarelerin halihazırda sürdüğü kaydedilen açıklamada, konu hakkındaki gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı, resmi makamlar dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesi istendi.