Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı’nın, tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanması amacıyla 12 Haziran’da ilan ettiği Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’na yönelik bilgilendirme ve eğitim toplantıları düzenleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, T.C. kaynakları ile finanse edilmesi öngörülen Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için 4 milyon TL tutarında kaynak tahsis edildiği anımsatılak, program kapsamında; tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması, tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesine yönelik başvuruların öncelikli olacağı kaydedildi.
 
“BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLER DEĞERLENDİRECEK”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başvuruların alınması ve değerlendirilmesinin Çukurova Kalkınma Ajansı teknik destek ve gözetiminde bağımsız değerlendiriciler tarafından gerçekleştirileceği vurgulandı.

Başvuruların, sadece 7 Eylül Pazartesi ile 9 Eylül Çarşamba tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde teslim alınacağı kaydedilen açıklamada söz konusu başvuru aralığından önce veya sonra yapılan başvuruların, hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacağına vurgu yapıldı.

Söz konusu program hakkında detaylı bilginin, Başvuru Rehberi ve eklerinin tamamı Gıda Tarım ve Enerji Bakanlığı http://www.gteb.gov.ct.tr internet sitesinden temin edilebileceği belirtilen açıklamada, başvuruda bulunmak isteyenler için bilgilendirme ve eğitim toplantılarının da düzenleneceği ifade edildi.

“BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI”

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bilgilendirme toplantılarının yeri ve zamanı ile ilgili bilgi verildi.

“LEFKOŞA 
Tarih: 23 Haziran  2015 Salı
Saat: 10:00 
Yer: KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu 

GİRNE
Tarih: 24 Haziran 2015 Çarşamba 
Saat: 11:00 
Yer: Girne Belediyesi Terminal Kültür Merkezi 

GAZİMAĞUSA 
Tarih: 25 Haziran 2015 Perşembe  
Saat: 10:30 
Yer:Gazimağusa Belediyesi Durmuş İyimser Salonu
 
İSKELE
Tarih: 25 Haziran 2015 Perşembe
Saat: 14:00 
Yer:İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi 

GÜZELYURT
Tarih: 26 Haziran 2015 Cuma
Saat: 11:00 
Yer: Güzelyurt Otel

“EĞİTİM TOPLANTILARI “

Eğitim toplantıları ise 2-3 Temmuz’da 10:00-17:00 saatleri arasında KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda yapılacak.