Dün basın toplantısıyla tanıtılan Program’la ilgili Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Program, tarım piyasalarının etkinliğinin artırılması ve kırsal alanlarda sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasını amaçlıyor.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen, TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nce finanse edilen, TC Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik destek verdiği Program kapsamında, tarım ve kırsal alanda yapılacak projeler için başvuranlara toplamda 4 milyon TL kaynak aktarılacak.

25 BİN TL’DEN 250 BİN TL’YE KADAR HİBE VERİLECEK

Bakanlık açıklamasında, tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, kırsal alanlarda mikro işletmelerin desteklenmesi ve tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması ile tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerini içeren projelere öncelik verileceği belirtildi.

Asgari 25 bin TL, azami 250 bin TL tutarında hibelerin verileceği belirtilen açıklamada, kâr amacı güden kuruluşlar için projenin yüzde 50’si tutarında, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar için ise projenin yüzde 75’i tutarında hibe sağlanacağı kaydedildi.

BAŞVURULAR 8-10 ARALIK’TA

İşletmelerini geliştirmek için 2014 yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı tarafından sağlanan hibelerden yararlanmak isteyen üreticilerin 8-9-10 Aralık tarihlerinde başvurularını Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’na yapması gerektiği belirtilen Bakanlık açıklamasında hibe programına başvuru için başvuru rehberi ile gerekli başvuru formlarının www.gteb.gov.ct.tr adresinden elde edilebileceği ifade edildi.

BİLGİLENDİRME VE EĞİTİM TOPLANTILARI

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada hibe programı hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantılarının da yapılacağı belirtilerek toplantı tarih ve saatleri hakkında da bilgi verildi.

Buna göre 8 Ekim Çarşamba günü saat 09.00’da Gazimağusa Belediyesi Durmuş İyimser Salonu’nda, saat 16.00’da KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda; 9 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Güzelyurt Otel’de, saat 15.00’te Girne Belediyesi Terminal Kültür Merkezi’nde ve 10 Ekim Cuma günü saat 10.00’da İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca, 21–22 Ekim tarihinde 10.00-17.00 saatleri arasında, KKTC Kalkınma Bankası Konferans Salonu’nda eğitim toplantısı gerçekleştirilecek.