Çiğdem AYDIN

Zamansız vedası ülke genelinde şok etkisi yaratan 20 yaşındaki Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın cansız bedeninin bulunduğu evin sahibi olan Ersan Tarım tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlı Ersan Tarım’ın “uyuşturucu madde alma verme ve tasarruf” suçlarını işlediği şüphesiyle gözaltına alındığını belirtti. Polis, zanlının evinde misafir olarak bulunan Anıl Muhammet Raşit Karabıyık’ın rahatsızlanarak yaşamını yitirdiğini, görgü tanıklarından aldıkları ifadede zanlı ile Karabıyık’ın uyuşturucu kullandıklarına dair şüphe oluştuğunu belirtti.
Polis, Karabıyık’ın otopsisinin yapıldığını, alınan kan ve doku örneklerinin tahlil sonuçlarının henüz çıkmadığını, kesin ölüm nedeninin tahlil sonuçlarından sonra netlik kazanacağını söyledi. 

Tahlil sonuçları olayı çözecek…

Polis, zanlı Ersan Tarım’dan ise kan ve idrar örneği aldıklarını ancak henüz tahlil sonuçlarının çıkmadığını belirterek zanlının soruşturma amaçlı 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tarım: Tedavi oluyorum

Mahkemede söz alan zanlı Ersan Tarım, kimseye uyuşturucu vermediğini ve almadığını söyledi. Zanlı Tarım ayrıca kendi bağımlı olduğu uyuşturucudan kurtulmak için tedavi olduğunu ve ilaç kullandığını belirterek kendi rızası ile kan ve idrar örneği verdiğini de belirtti. 

Mahkeme aktarılan olguları değerlendirerek zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.