Taner ULUTAŞ

Siyasi Erk'e yakın kişiler tarafından kiralanmadan kullanılmasına göz yumulan tarımsal araziler ile bu konudaki politikanın insanları bir birine düşürdüğüne de vurgu yapmıştık. Sonuçta İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay tarım arazilerinin yine kullanıma verileceğini ve atıl durumdaki arazilerin de kiralanma usülü ile değerlendireceği açıklamasında bulunmuştu.

91 DÖNÜM ARAZİ KİRALANDI

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, dün Meclis Kürsüsünden yaptığı konuşmada, Kriterlere göre 91 dönüm arazi kiralandı. 100 bin dönüm arazi de kiralanmadan siyasilere yakın kişiler tarafından yıllardır kullanılıyor. 100 bin kiralanmadan yıllarca birileri tarafından kullanılan tarımsal arazi 91 bin dönüm araziye dahil edilerek kiralanacak demiş ve gerekenin yapılacağı imasında bulunmuştu.

YENİ KRİTERLER BELİRLENDİ

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay açıklamasına şöyle devam etmişti. ‘Tarımsal araziler ile ilgili olarak bir süredir üzerinde çalıştığımız yeni planlarımız var. Tarımsal Araziler ile ilgili olarak yeni kriterler belirledik. Şu anda 100 bin dönüm ‘Tarımsal Arazi' birileri tarafından devletten kiralanmadan yıllardır kullanılıyor. Aslında herkese yetecek kadar arazi mevcudumuz var. Kiralanan 91 bin dönümlük araziye 100 bin dönümlük araziyi de dahil ettiğimiz zaman hiçbir sıkıntı yaşanmaz. Ancak uygulanan politika ile kem tarımsal arazilerin kullanımında ve kiralanmasında sıkıntı yaşanıyor hemde isteyene istenen oranda arazi kilalanamıyor. Yeni kriterlerde alt sınır ve üst sınır belirlendi. Tarımsal arazileri kiralamak isteyenlere maksimum seviyede arazi verilmeye çalışılacak'

PEKİ NE OLDU?

Peki bu açıklamalardan sonra siyasilere yakın kişilerin elinde tuttuğu bu araziler için ne yapıldı? Yoksa MYK bir yerlerden işaret parmağını göstererek ‘HOP' mu dedi? Bu yıl kriterlere göre kiralanmak için Haziran'da alınacak müracaatlardan sonra Ağustos ayında bu işler bitecekti. Eylül geldi. Bu işler bittimi yoksa bal tutan parmağını yalamaya devam mı ediyor?