Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi’ne ait tarımsal arazilerin bir yıllık süreyle kiralanması için  başvuru kabul etmeye başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, başvuruların Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi Müdürlüğü’nde 29 Temmuz  Cuma mesai bitimine kadar kabul edileceği belirtildi.

Başvurularda, ilgili üreticinin kimlik kartı fotokopisi ile Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nden hayvancı olduklarına dair belge de beyan etmesi gerekeceği kaydedildi.

Arazi kiralamak için başvuruda bulunacak kişilerin geçimini hayvan yetiştiriciliği ile sağlaması gerektiği, ikinci iş yasağı kapsamında olan kişilerin başvurularının dikkate alınmayacağı, kime hangi miktarda arazi kiralanacağının pafta/ harita, parsel ve alanı belirtilmek koşuluyla Daire tarafından hayvan sayısına göre belirleneceği belirtildi.

Kira ücretlerinin Bakanlar Kurulu’nca tespit edileceğini, kira sözleşmelerinin de daire tarafından hazırlanarak para tahsilini müteakip imzalatılacağı kaydedilen açıklamada, yörede ikamet eden,  ağılı ve/veya ahırı yörede olan hayvancılara öncelik verileceği belirtildi.

Açıklamada, tarlaların, hayvanların kaliteli yeşil kaba yem ihtiyacını karşılamak üzere yem bitkileri ekimi yapması ve en geç nisan ayı sonuna kadar slaj ve sano olarak hasat edilmesi koşulu ile kiralanacağı, nisan ayı sonuna kadar hasat edilmeyen arazilerin tekrardan ilgili şahsa kiralanmayacağına da dikkat çekildi.

Önceki dönemlerden kira borcu olanlar veya arazi kiralayıp sözleşme şartlarına uymayanların başvurularının dikkate alınmayacağı kaydedilen açıklamada, bilgi için 228 93 38 numaralı telefonun aranabileceği ifade edildi.