KKTC’deki Sanayi sektöründeki firmaların kurumsal altyapılarını güçlendirmeyi ve yerli ürünlerin kalitesini artırarak rekabet gücünü yükseltmeyi hedefleyen,  “A’dan Z’ye Güçlü Sanayiciler” projesi, kapsamında Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kredo Muhasebe ve Danışmanlık organizasyonunda 8 Mayıs’ta “Tarımsal Ürünlerin Sanayileşmesi, Kümelenme ve Dünyadaki Gelişmeler Semineri”, Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

Sanayi Odası açıklamasına göre, “Bu yıl içerisinde tamamlanması öngörülen TC’den KKTC’ye su getirilmesi projesi ile birlikte tarım ürünlerinin sanayileşmesi ve bu sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin dünyadaki örnek uygulamalar çerçevesinde kümelenmeleri, tarım sektöründe rekabetçi ve sürdürülebilir kalkınma yakalanabilmesi açısından çok önem taşıyor”.

Moderatörlüğünü YAGA direktörü Berkan M.Tokar’ın yapacağı seminerde, DAÜ Ekonomi Bölümünden Dr. Kamil Sertoğlu “Kuzey Kıbrıs Tarım Sektörü: Çözümsüzlük Girdabında Yapısallaşan Sorunlar”, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Faruk Emeksiz “Türkiye’de ve Dünya’da Tarımsal Sanayi’nin Gelişmesi ve Tarım’ın Ekonomideki Önemi”, Kümelenme Uzmanı Ekin Taşkın ise “Türkiye’de ve Dünya’da Tarım Sektöründe Kümelenme Çalışmaları” hakkında konuşma yapacaklar.

İlgilenen herkesin katılımına açık olacak seminerde, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, TC Lefkoşa Büyükelçisi