Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi'nin Danıştay kararı ile durdurulduğu iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin devam ettiğini belirterek, "Danıştay aldığı karar ile dedi ki "bu yapılan kamulaştırmalar eksik olabilir. 1. Kademe Mahkeme sen vermiş olduğun karara bir daha göz at." İşte burası son günlerde gündeme gelirken her şey durdu gibi anlaşıldı" dedi.

Tarlabaşı 1. Etap Yenileme Projesi'ndeki kamulaştırmaların hukuki süreçleri ile ilgili medyada yer alan haberler üzerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Tarlabaşı proje alanında basın açıklaması düzenledi. Demircan, basın mensupları ile proje alanını gezerek projenin son durumu hakkında bilgiler verdi.

"BELEDİYENİN YAPTIĞI KAMULAŞTIRMA DOĞRU BULUNMUŞTUR"

Son günlerde Tarlabaşı Projesi ile ilgili ortaya çıkan haberlerin vatandaşlarla yapılan anlaşmalar ve kamulaştırmalar ile ilgili olduğunun altını çizen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Projede toplam takribi olarak 600 hak sahibi var. Bu hak sahiplerinin yuvarlak olarak söylüyorum 400 kadarıyla anlaşmaya varılmış ve imzaları alınmıştır. Geriye kalan 200 kişinin uzlaşmasını alamamıştık. Bu geriye kalan vatandaşlar ile anlaşmak içinde kanunlar bize kamulaştırma yolu göstermişti. Biz 200 tane kamulaştırma davası açmışız mahkemenin huzurunda. Bu uzlaşmaya varılamayan 200 kişiden bazıları bu yapılan kamulaştırmaya idari mahkemesinde itiraz etmiş. İdari mahkemesine de yapılan bu itirazları ret etmiş. Daha sonra bu vatandaşlar itirazlarını Yargıtay'a ve Anayasa mahkemesine götürmüşler ve yine bu itirazları reddedilmiş belediyenin yaptığını kamulaştırma doğru bulunmuştur" diye konuştu.

"MAHKEME, DANIŞTAY'A YAPILAN İŞİN DOĞRU OLDUĞUNU ISRAR ETTİ"

Beyoğlu Belediyesi'nin Tarlabaşı projesinde uzlaşmaya varılamayan 200 kişiden bir kısmının Danıştay'a itirazda bulunduklarını belirten Demircan, " Danıştay da aldığı karar ile dedi ki "bu yapılan kamulaştırmalar eksik olabilir. 1. Kademe Mahkeme sen vermiş olduğun karara bir daha göz at." İşte burası son günlerde gündeme gelirken her şey durdu gibi anlaşıldı. Kamulaştırmayı yapan ilk Mahkemede Daniştay'a yapılan işin doğru olduğunu ısrar eden kararı vermiş durumda" dedi.

"KUYUMCU HASSASİYETİ İLE İŞ YAPILIYOR"

Proje alanında tarihi binaların çok olduğunu dile getiren Demircan, "Tarihi binalar için Anıtlar Kurulu bize belirli binaları koruyacaksın dedi. Bu yüzden burada kuyumcu hassasiyeti ile iş yapılıyor. Tarlabaşı projesi gerçekten tarihi koruma amaçlı yapılan bir iştir. Bu projeyi önemli kılan, en önemli katma değer ise binaların altına yapılan katlı otoparktır. Bize göre bu alanda herhangi bir ikinci etaba girmeye gerek kalmayacak. Çünkü bu alan yeterince bir çekim oluşturacaktır" şeklinde konuştu.