Birleşik Kamu, Kooperatif, Tarım ve Diğer Sanat ve Hizmetler Emekçileri Sendikası (Emek-İş), örgütlü olduğu Türk Alkollü İçki ve Şarap Endüstri Ltd.’de (TAŞEL), hayat pahalılığı ödenekleri konusunda yaşanan sorun nedeniyle bugün bir günlük uyarı grevi yapıyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DEV-İŞ) bağlı EMEK-İŞ sendikası, “hem üyelerinin haklarına, hem de toplumun mal varlıklarına sahip çıkma mücadelesini bugün TAŞEL Ltd’de uygulayacağı 1 günlük grevle başlattığını” açıkladı.

EMEK-İŞ Başkanı Koral Aşam yaptığı yazılı açıklamada, EMEK-İŞ sendikasının 2009 yılından bugüne TAŞEL Ltd’de örgütlü ve yetkili sendika olduğunu belirterek, yüzde 33 iştirakli kurum olan şirketin hisselerinin İnkişaf Sandığı Fonu’na ait olduğunu ve buna bağlı olarak TAŞEL Ltd. yönetim kurulunda Tarım Bakanlığı’nın atadığı bir de yönetim kurulu üyesi bulunduğunu anlattı.

Aşam açıklamasında “İstisnasız tüm Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde, muhatabımız olan ilgili yönetim kurulu, mevcut kamu iştirakini yok sayma çabasında bulunmuş ve buna direnen sendikamızın örgütlü yapısını çeşitli ayak oyunları, hilelerle ve tehditlerle kırmaya çalışmıştır” görüşüne yer vererek, çalışanların is yasal zeminde haklı duruşlarıyla haklarına sahip çıktıklarını ifade etti.

“HP ÖDENEKLERİ KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIĞI”

EMEK-İŞ Başkanı Aşam, açıklamasında şunlara yer verdi:

“Geldiğimiz bu konakta, hayat pahalılığı ödenekleri konusunda ilgili kurum yetkilileri ile yaşamakta olduğumuz görüş ayrılığı sonucunda, üzülerek TAŞEL Ltd. yönetiminin yine bilindik tavrını gözlemlemekteyiz. Yönetim yine yüzde 33 iştirakli kuruluş olduğu gerçeğini inkâra ve toplumun mal varlıklarını gasp etme girişimlerine devam etmektedir. Yıllar içinde devlet kurumlarının defalarca çeşitli vesilelerle TAŞEL Ltd’in yüzde 33 kamu iştirakli kuruluşu olduğunu belirtmesine rağmen, TAŞEL yönetimi tüm bu bildirimleri yok saymakta, sendikamızı ve çalışanları çeşitli yollarla tehdit etmekte ve açıkça devlete meydan okumaktadır.”

Aşam, bugün uygulayacakları bir günlük grevle üyelerinin haklarına ve toplumun mal varlıklarına sahip çıkacaklarını belirterek, “TAŞEL Ltd. toplumun mal varlığını gasp etme girişiminden vazgeçmediği sürece, yapmış olduğumuz süresiz grev bildirimi doğrultusunda mücadelemizi yükselteceğiz. Bunun yanında devlette kendi üzerine düşeni yapmalı ve çok açık bir şekilde sergilenen bu meydan okumaya toplumun mal varlıklarını koruma adına karşılık vermelidir” ifadelerini kullandı.