Ulaştırma Bakanlığı, KKTC toplu taşımacılık ve ulaşım sektöründe yaşanan kronikleşmiş sıkıntı ve sorunların aşılması, çözümlenmesi ve yasal zemine oturtulması hedefiyle 3-4-5 Aralık tarihlerinde “Taşımacılık ve Ulaşım Çalıştayı” düzenliyor.

Girne’de Accapulco Otel’de, yarın saat 09.00’da başlayacak çalıştayın açılışına, Başbakan Ömer Kalyoncu, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katılarak konuşma yapacak. Çalıştaya, Türkiye Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’ndan bir heyetin de katılması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, çalıştaya, bakanlıklar, üniversiteler, belediyeler, kaymakamlıklar, Polis Genel Müdürlüğü, taksici örgütleri, şoför birlikleri, kiralık araç ve taşımacılıkla ilgili örgütler, otelciler ve casinocular birlikleri, trafikle ilgili çalışma yapan derneklerden temsilciler katılarak sunum yapacak.

Farklı oturumlarda, “Gelişmiş Yolcu Taşıma ve Taşımacılık Sistemleri”, “Sürdürülebilir Ulaşım ve Taşımacılık/Ticari Taşımacılık”, “Yolcu Taşımacılığı”, “Turistik Taşımacılık”, “Personel Taşımacılığı”, “Yük Taşımacılığı”, “Ulaşım - Taşımacılık Sorunları ve Çözüm Önerileri” konuları ele alınacak.

Çalıştay, 5 Aralık Cumartesi günü sonuç bildirisiyle tamamlanacak.