Gürsel Karagözlü

Taşpınar-Bostancı anayolu asfalt çalışmaları devam ediyor.

Güzelyurt ilçesinde, Lefke Belediyesi’ne bağlı köylerden biri olan Taşpınar’ı (Angolem) Bostancı’ya bağlayan yedi kilometrelik yolun, 4 kilometrelik asfalt yapım çalışmaları devam ediyor.

Bostancı-Taşpınar anayolunda, özel su şirketlerinin tankerlerinin ve diğer kamyonların tonajlarından fazla su ve yük taşımaları sonucu çöken Taşpınar (Angolem) - Bostancı anayolu asfaltındaki sorunlar yaklaşık 8 yıldır bazı geçici tedbirlerle yol yamalanarak tamir edilmekteydi. Yolun yamalanmasının sorunu çözmemesi üzere köylüleri isyan noktasına getirmiş ve köylüler bu yolda birçok eylemler yapmışlardı. Köylülerin bu eylemi ses getirdi ve hükümet ağustos ayının son günlerinde 7 kilometrelik yolun, çöken 4 kilometrelik kısmının yapımı için ihaleye çıktı. Yolun yapımını Aşan Nakliyat, Kamyonculuk ve Dozercilik Şti. Ltd. 2 milyon 305 bin 265 TL’ye kazanarak yolun 145 günde tamamlanması için ilgili bakanlıkla protokol imzaladı.

Köylüler, hükümetin bu yolun yapılması için ihaleye çıkarak yol yapım çalışmalarına başlamalarını memnuniyetle karşılarken, yolun tekrar çökmemesi için Bostancı-Taşpınar anayolunu kullanan özel su şirketlerinin ve diğer kamyonların yolun kaldıracağı tonajdan fazla su ve yük taşımamalarını, yolun tekrar çökmemesi için tedbir alınmasını istediler.