Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, haftanın iki günü Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul oturumunu yayınlayan Meclis TV’nin aylardır izlenemediğini, yayında bozulmalar yaşandığını belirterek, yetkilileri bu konuda harekete geçmeye davet etti.

UBP Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Tatar, Cumhuriyet Meclisi yayınlarının, BRT 2 üzerinden haftada iki gün Meclis TV adı altında yayınlandığını ancak bir süredir yayınlarda bozulmalar yaşandığını kaydetti.

Tatar, uzun meclis çalışmaları sırasında seçilmiş kişilerin sözlerinin kamuoyu ve halk tarafından izlenememesine ve değerlendirilememesine yol açtığını ifade etti.

HD yayıncılığa geçen BRT’nin Meclis TV olarak verdiği yayınların çağın gerisinde kaldığını belirten Tatar, HD olarak uyduya çıkan BRT’nin bu frekans için BRT 2’nin frekans kalitesini düşürdüğünü üzülerek öğrendiğini kaydetti.

Tatar, seçilmiş kişilerin mecliste yaptığı konuşmaların halkın daha iyi şartlar altında izlenebilmesi ve değerlendirilebilmesi adına BRT’nin gerekli düzenlemeyi biran önce yapmasını istedi.

Tatar, bu konuda hükümeti, Meclis Başkanlığını ve BRT yetkililerini göreve davet etti.