Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı ve Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, 1 Kasım günü kurultayda verilecek oylarla; “UBP’de tabanla tavanın kucaklaştığı, sevginin, saygının, demokrasinin ve kurumsallığın hakim olduğu, partinin dimdik ayağa kalkarak tüm muhataplarına UBP’nin, halkın en büyük gücü olduğunun hatırlatılacağı bir dönem başlayacağını” kaydetti.

Ersin Tatar yazılı açıklamasında, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanlığı yapmanın; sorumlu davranmayı, özümsemeyi, iyi muhakeme yeteneğine sahip olmayı, nerede ne yapılacağını bilmeyi, sevgi, saygı ve demokrasiden yana tavır almayı gerektirdiğini vurguladı.

UBP Genel Başkanı’nın en başta gelen görevleri arasında, partinin dışa karşı temsiliyetini en iyi şekilde yapmak, partinin hak ve hukukunu korumak olduğunu ifade eden Tatar, “UBP Genel Başkanı, tarihi şanlı başarılarla dolu, tartışmasız Kıbrıs Türk halkının en büyük gücü olan partimizi itilen kakılan bir konuma itemez, küçük parti muamelesi gören bir koalisyon ortağı durumuna düşüremez” dedi.

Tatar, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün partiye zarar verdiğini ve tabandan gereken yanıtı alacağına inanç belirterek, şunları dile getirdi:

“Ne yazık ki gerek hükümet ortağı olarak CTP’nin baştan bu yana UBP’ye yaptığı muamele ve gerekse Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaşananlar UBP açısından hoş, kabul edilebilecek şeyler değildir.

Bu yaşananlar Özgürgün’ün artık parti başkanlığından gitmesi gerektiğiyle ilgili nedenlere yenilerini eklemektedir. Ancak kimse merak etmesin UBP, Özgürgün’le yaşanan sıkıntıları aşacak ve çok çabuk bir şekilde güzel günlere ulaşacaktır.

1 Kasım günü verilecek oylarla UBP’de tabanla tavanın kucaklaştığı, sevginin, saygının, demokrasinin, kurumsallığın hakim olduğu, partinin dimdik ayağa kalkarak tüm muhataplarına UBP’nin halkın en büyük gücü olduğunun hatırlatılacağı bir dönem başlayacaktır. Buna inancım tamdır. Tabanın sesi bu yönde olduğu gibi halkımız ve partimizin çıkarına olan da budur.”