Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) 31 ekimde yapılacak kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklayan Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, halkın çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, hükümetin, devam edeceği anlaşılan sorunlar karşısında ne yapacağına ivedilikle karar vermesi gerektiğini söyledi.

Tatar, ekonomik değerlendirmelerde bulunup, hükümeti ve UBP’yi eleştirdiği açıklamasında, döviz kurlarındaki yükseliş,  Elektrik Kurumu kaynaklı sorunlar, zamlar ve  inşaat sektörü başta olmak üzere yaşanan krizle hükümet ortaklarının uygulamalarının vatandaşın çok büyük bölümünde tepki ve endişe yarattığını iddia etti.

Ersin Tatar, “Görüştüğümüz, konuştuğumuz vatandaşlarımız, kendi iç sorunlarımıza gereken kararları alarak çözüm bulmamamız, Türk parasının değer kaybı, hükümetin etkisiz ve çaresiz duruşu dolayısı ile acı, acı şikayet etmektedirler” dedi.

Döviz kurundaki artış karşısında hükümet yetkililerinin “gereken tedbirleri alacağız” açıklamasından başka bir şey yapmadığını savunan Tatar, şöyle devam etti:

“Bir kriz masası dahi kurulmadı, sektör temsilcileri, sendikalar ve ilgili kuruluşlarla bir araya bile gelinmedi. Herkes, tüm kesimler isyan edercesine açıklama yapıyor ama hükümetten en küçük bir adım yok. İş dünyası, çalışanlar böyle gitmeyeceğini, yangının daha da büyüyeceğini söylüyor ama hükümet asgari ücret konusunda bile gelişmeleri dikkate alan tutum izleyemiyor, dar gelirli, asgari ücretle geçinen çalışanla alay etme anlamına gelen bir rakam ortaya koyuyor, gençlerimizin umutlarını kırıyor”

UBP yönetimine de eleştirilerde bulunan Tatar, hükümet konusunda etkisiz kalmakla suçladığı parti üst yönetimini “yasa ve tüzüğe aykırı davranışlarla kurultay hesapları içine” girmekle suçladı. Tatar, UBP’nin özellikle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu konusunda tepki gösterip, hükümetteki varlığını hissettirmesi gerektiğini söyledi.

Tatar, “Eğer ivedi tedbirler alınmaz, demokratik katılımcılıkla, halkın beklentileri doğrultusunda çözümlere gidilmezse bizleri çok kötü günler bekliyor. Günümüz koşullarında bundan en büyük zararı da KKTC’nin varlığı için son derece önemli olan UBP’nin göreceği, bir takım hesaplar içinde olanların bunun için hesaplar yapmakta olduğu ise kesindir.”