Tatar, “CTP kanadının 3 bakandan birini sağlık sorunları ikisini de yaşlı ve eski bakan oldukları için değiştirmesi trajikomik. Kimse, Başbakan ile CTP Genel Sekreterinin bu konudaki açıklamalarını doğru bulmuyor. Herkes söylenenlerin dışında başka şeyler döndüğü yorumunu yapıyor” dedi.

“HÜKÜMET FUZULİ İŞLERLE GÜN GEÇİRİYOR”

Basın bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan, hem hükümeti hem de kabine değişikliğini eleştiren Ersin Tatar, hükümetin ekonomik işbirliği protokolünü hazırlamada geciktiğini, su konusunda ikilem yaşadığını, Elektrik Kurumu’ndaki yanlışlıkları durduramadığını savundu.

“Yanlış yaklaşımlar nedeniyle bakan değişiklikleri de olumlu sonuç veremeyecek” diyen Tatar, halkın birçok konuda icraat beklediğini ancak hükümetin fuzuli işlerle gün geçirdiğini söyledi.

“KURULTAYA YÖNELİK ÇALIŞMA YAPILIYOR”

Ersin Tatar şunları ekledi:

“Yönetiminde olanlar, Anavatandan gelen suyun en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmaları sonuçlandıracaklarına, Türkiye’den elektrik enerjisi sağlanması için girişimde bulunacaklarına, ekonomiyi canlandıracak, Türkiye ile yapılması zorunlu olan ekonomik işbirliği protokolünü bir an önce ilgililerin önüne koyacaklarına kurultaylarına yönelik çalışma yapıyor, bakan değiştiriyor.”

“KARARLARI YETKİLİ ORGANLAR VERECEK”

Tatar, böyle ortamdaki bir ülkede ne yatırım ne de reform yapılabileceğini ifade ederek, “UBP Genel Başkanı seçildiğim anda, hükümetin gidişatı masaya yatırılacak, tabanın sesini dikkate alınacak, memleketin, vatandaşın beklentileri, ihtiyaçları gözetilecek ve kararları yetkili organlarımız verecek” dedi.