Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar,  hükümete yeni yasama döneminde çok çalışması, dikkatli kararlar üretmesi ve uyumlu olması yönünde çağrı yaptı.

Ersin Tatar basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Tatar, halkın; tutarlı, ne yaptığını bilen, biriken sorunlarına çare üreten, devlet ve ülkeye hizmet etme anlayışını samimiyetle benimseyip her şeyden önde tutan bir icraat anlayışı görmek istediğini savundu.

Tatar, imar konusundaki emirnamelerin tümüyle kaldırılabileceği yönündeki açıklamaları endişe ile karşıladığını ifade ederek, konuyla ilgili şunları söyledi:

“HALKIMIZ BİR AN ÖNCE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ BEKLEMEKTE”

“Emirnameler yerine ülkesel fiziki planın hazırlanması hepimizin tercihidir ama olmuyorsa ve mevcut emirnamelerle ilgili bir takım sorunlar varsa bunun yolu bunları tümüyle kaldırıp ülkeyi kaosa itmek değil, ilgili kurumlar, örgütler, belediyeler ve halkla diyalog kurarak gereken düzenlemeleri yapmaktır. Unutmayalım ki, emirnameler ülkemizin yeraltı ve yerüstü kaynaklarını korumanın yanı sıra, turizmimizi, ulaşımımızı, kültür varlıklarımızı, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarımızı da gözeterek hazırlanmakta ve gelişmelerin bir düzen ve mantık çerçevesinde yaşanmasında etkin bir rol oynamaktadır. Dolayısı ile hükümetler ve ilgili tüm kurumlar, kuruluşlar bu gerçekleri görmek ve adımlarını buna göre atmak zorundadır.

Yeni yasama dönemine henüz girilmişken bir kere daha vurgulamak durumundayım ki halkımız bir an önce sorunlarının çözümünü beklemektedir. Halkımız, tutarlı, ne yaptığını bilen, biriken sorunlarına çare üreten, devlete ve ülkeye hizmet etme anlayışını samimiyetle benimseyip her şeyden önde tutan,  bir icraat anlayışı görmek istemektedir. Bu bağlamda hükümetin yeni yasama döneminde çok çalışması, dikkatli kararlar üretmesi ve uyumlu olması zorunluluğu vardır.

“HÜKÜMET, TOPARLANMALI VE HALKIN BEKLENTİLERİNE YANIT VERMELİ”

Artık 6 ayı geride bırakmakta olan hükümet derlenip toparlanmalı ve halkın beklentilerine yanıt vermelidir. UBP-DP Hükümeti’nin başarılı olması devletimiz için büyük önem taşımaktadır. Özellikle iktidarın büyük ortağı durumunda olan UBP bu ağır sorumluluğun bilincinde olmalı ve hükümetin yargıdan dönmeyecek, halkın tepkisini değil onayını ve desteğini alacak  icraatlar için gereğini yapmalıdır.”