UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, “Asrın Projesi’nde” katkısı olan herkese saygılarını sunarak, bu büyük mühendisliğin ülkeye ve halka hayırlı olmasını temenni etti.

Tatar, ülkenin kuraklık aşamasında olduğunu, ileriki yıllarda bunun daha da hissedileceğini, bu bakımdan bu projenin ülke için çok önemli ve dünyada bir ilk olduğunu belirterek, bu çalışma içerisinde yer almaktan onur duyduğunu belirtti.

Su gibi bir zenginliğin ülkeye ulaştırılmasının büyük ekonomik bir kazanım olduğuna da işaret eden Tatar, suyun petrolden de değerli olacağını, çünkü susuz ne tarım ne turizm olabileceğini kaydetti.

Suyun ülkeye getirilmesinin çok kazançlı olduğunu işaret eden Tatar, bundan sonra önemli olanın ihale şartnamesinin hayat bulması olduğunu vurguladı.

İhalenin büyük önem taşıdığını, bu yüzden ihale yapılırken fiyat, yıl, yatırımlar, zirai amaçlar konularına büyük önem gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Tatar, örneğin zirai alanda şu anda suyun bir TL altında fiyat olduğunu, bu yüzden buna dikkat edilmesini istedi.

Tatar, ihaleye katılacaklara bunun duyurulması gerektiğini, bu konuda fiyatın belirlenip sektörleri ve halkı rahatsız edecek bir rakamın yaratılmasına izin verilmemesi gerektiğini, bu konuda endişeleri bulunduğunu anlattı.

Tatar, şu anda belediyelerin kullanım suyunu 3 ile 5 TL arasında fiyatlandırdığını, burada kullanım miktarının belli olduğunu ancak zirai alanda buna dikkat edilmesinin önem taşıdığını söyledi.

Boru hattının güvenliğinin sağlanması konusuna da dikkat çeken Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu konudaki gücüne işaret etti, teşekkürlerini sundu, yatırımın ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.